Aankondiging: Spiegelkarperproject wedstrijd 2017

Goedemorgen dames en heren. Ik ben weer terug van vakantie maar wat fysieke malheur belemmert momenteel het vissen. Hardnekkige verkrampte rugspieren veroorzaakt door een te hard Grieks bed zorgen dat ik de afgelopen dagen nog niet gevist heb. Het herstel is echter ingezet en visplannen zijn in de maak. Ik zal u niet vermoeien met futiliteiten en daarom vandaag alleen aandacht voor een belangrijk project dat later deze maand op de planning staat. Hierbij de aankondiging: De Spiegelkarperproject wedstrijd is weer gepland en ik ga weer mee doen.

Bezoekers van het eerste uur kennen deze wedstrijd ondertussen. Voor nieuwe bezoekers van mijn website een korte toelichting:

De afgelopen decennia zijn in Nederland misschien wel 50.000 spiegelkarpers uitgezet. Door hun unieke schubbenpatroon zijn de vissen herkenbaar. Van al deze vissen is de linkerflank gefotografeerd. Door gevangen vissen in de database toe te voegen kan gekeken worden naar groei, migratie en leeftijd van vissen.

Doel van de spiegelkarperproject wedstrijd is om tijdens het weekend waarin deze wedstrijd plaatsvindt spiegelkarpers te vangen, deze te fotograferen met een uniek item erbij op de foto en dan de foto’s te melden bij coördinatoren. Het unieke item wordt op het laatste moment bekend gemaakt zodat er niet vals gespeeld kan worden. Wie de meeste spiegelkarpers vangt die wint.

spiegelkarperproject wedstrijd 2017

De wedstrijd is in het weekend van 29 September. Deelname is gratis en ik ga dus mee doen.

Mijn plan is om twee stekken ieder ruim van te voren aan te voeren met mijn Spicy Seven super boilie en deze op vrijdag en zaterdag te bevissen. De ene stek is aan de Vecht bij Weesp, de exacte locatie van de andere is nog onbekend. Wel lijkt het erop dat dit aan de Gaasp zal gaan worden. Bij deze tweede stek hoort een heel interessant verhaal en als de hoofdpersoon uit dit verhaal me dat toestaat zal ik u hier binnenkort meer over vertellen. In de header heb ik beide wateren met rood gemarkeerd.

Wie mijn spiegelkarperproject wedstrijd verslagen van vorig jaar nog eens wil bekijken kan dat hier doen: spiegelkarperproject wedstrijd 2016.

Ik zal u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Tot zover voor nu. Tot later!