8 September: deze telt dubbel!

Hoi! Terwijl ik werkweken van rond de 60 uren wegkauw en me daarnaast bezighoud met werk voor de BVK en ruzie maken met de Rabobank is het bloggen stil gevallen. Andere zaken gaan even voor. Nog anderhalve week, dan komt er weer wat tijd vrij voor andere activiteiten. Tenminste als alles goed gaat. Gelukkig vang ik toch nog mijn visjes.

De afgelopen weken heb ik twee keer een paar uurtjes uit het bootje gevist op de Vecht. Samen net iets meer dan vijf uren. Een hele lading brasems wist ik te vangen, maar gelukkig werd ik ook twee keer verblijd met iets anders.

De eerste memorabele vis die ik moet noemen was opnieuw een grote zeelt. Ruim 53 centimeter. De cheap-ass boilies waar ik mee vis zijn echte zeelt magneten gebleken. Zelf heb ik er nu een handvol gevangen en ook vismaat Mike wist recent een mooie zeelt te vangen op deze knikkers. Dat terwijl er in voorgaande jaren zelden een zeelt op de mat kwam. De boiliefabrikant heeft het echter te druk en ik mag geen reclame maken. Voor 2 euro per kilogram had ie dat wel verdiend. Ik moet er wel bij zeggen dat ik ze tegen ongeveer de kostprijs geleverd krijg.

De tweede vis die ik moet noemen was een karper. Als ze er zijn komen ze vaak snel. Deze kwam binnen 5 minuten. De dril was kort en pittig. Dat laatste vanwege de beperkte ruimte op deze stek.

Met 84 centimeter was de lengte prima. Het gewicht bleef rond de 8,5 kg hangen. Van mij had ie iets meer obese mogen zijn.

Zoals gezegd heb ik momenteel even geen ijzers in het vuur. Ik moet nieuwe stekken gaan proberen en dat gaat alleen als mijn hoofd er naar staat. En dat is nu even niet het geval. Over anderhalve week ga ik weer los. Dan beginnen ook de voorbereidingen op het volgende internationale terugmeld weekend. U hoort dan meer van me!

Tot later!

vorige bericht   volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.