Weg!

Afgelopen week schreef ik het al. Avontuur ontbreekt een beetje in mijn visserij. Hetzelfde riedeltje blijven herhalen en dan maar hopen dat er eens iets moois voorbij komt wordt saai. Als dan ook nog externe factoren je visserij verstoren dan moet je iets veranderen.

Het verhaal van de discostek is bekend. Iedere avond viert een groep jongelui feest op deze stek. Wel drukte, geen karpers, daar ben ik dus weg.

Een andere succesvolle stek bezocht ik afgelopen dinsdag. Een mooie schubkarper kwam even op bezoek maar tijdens de dril werd ik steeds gestoord door activiteiten achter me op de kant. Hier lopen altijd mensen. Twee weken geleden moest ik na een vangst zelfs iemand vragen om even aan de kant te gaan. Hij hing al met zijn camera boven mijn vis voordat ik zelf een foto had kunnen maken. Weg! 

De karper van afgelopen dinsdag; 78 cm

Gisteravond kwam ik terug van het voeren op een derde favoriete stek, toen ik een groepje jonge mannen met een emmer boilies en een werppijp tegen kwam. Hun plannen? Exact op mijn stek gaan vissen in het weekend. Weg daar!

En dus ga ik nieuwe dingen doen. Ik ga weer pionieren, op zoek naar nieuwe stekken. Ineens heb ik zin in om uren vruchteloos naar mijn wakers turen. Als het maar ver weg is van de drukte en van andere vissers. Voor de zekerheid heb ik extra mooie wakers aangeschaft. En als ze dan een keer in beweging komen….

Mijn nieuwe Glow-in-the-Dark hangertjes

Tot later!

 

vorige bericht    volgende bericht

Eén gedachte over “Weg!

  1. Dat is heel herkenbaar Ate. Daar komt bij dat jij en ik spiegelkarpers matchen van andere vissers. Voor je het weet krijg je praatjes dat die matchers van de Matching Community achter meldingen aangaan of info doorgeven aan anderen. Bullshit natuurlijk, maar alleen het jezelf (moeten) verdedigen is ook voor mij voldoende reden om op afstand te blijven. Dan maar gemarginaliseerd in een kansloze hoek… Hoewel het laatste gelukkig zeker niet altijd waar is. De mooiste vangsten boek je op plekken waar geen andere karpervissers komen! Bestaan die dan nog? Ja want Jan en Alleman lopen toch achter elkaar aan! Hoop en denk dat jij ze ook elders gaat vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.