14 september: aftellen!

Hoi! Nog een paar dagen en dan kan ik mijn tijd weer iets flexibeler indelen. Gelukkig maar want ik ben nog lang niet uitgevist. Een aantal mooie karpervisprojecten heb ik nog op de planning voor dit jaar. Daarnaast heb ik ook nog wat andere activiteiten op visgebied waar ik erg veel zin in heb. Zo begin ik binnenkort mijn eigen karper-kweekwater. Ook ga ik een paar prachtige oude hengels restaureren en moet ik ook een schepnet onder handen nemen. Daarover een andere keer meer. Maar eerst is er weer gevist.

Een paar dagen geleden. Minder dan 24 uur voordat ik ging vissen strooide ik ‘s avonds in het donker wat boilies. ‘s Ochtends vroeg herhaalde ik dat. Zonder pottenkijkers bereidde ik zo mijn stek voor.

‘s Avonds deed ik rustig aan. Kinderen naar bed, een paar boterhammen in de tas. Minimaal bepakt naar de waterkant en in de schemering beginnen met vissen. Kwart over 8 lagen uiteindelijk de aasjes te water en hingen mijn nieuwe wakertjes te shinen onder mijn hengels.

Twee uurtjes heb ik gevist. De buit bestond deze keer uit een 77 centimeter lange schubkarper die de verleiding niet kon weerstaan. Dapper bood de vis weerstand maar uiteindelijk moest deze toch opgeven en kon ik het net eromheen omhoog trekken. Ik schat de vis op zo’n 7,5 kilogram.

Voor 11 uur was ik weer thuis. Kort vissen en ongezien een visje vangen. Dit bevalt me wel. Nu snel weer aan het werk.

Tot later!

vorige bericht   volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.