1 Juli: SKP weekend deel 3

Belofte maakt schuld. Terwijl mijn vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd tanende was had ik nog een vispoging en bijbehorend verslag te gaan. Gisteravond waagde ik de poging. Een stek, die de afgelopen weken al diverse keren voer kreeg maar waar ik dit jaar nog niet viste is het doel. Deze stek ligt op ongeveer 100 meter van de stekken waar ik op vrijdag en zaterdag wel al viste.  Een lange strook voer moest destijds de vis naar mijn stek lokken. Ik besloot nu het andere eind van de strook te bevissen. Als er al sprake was van stekdressuur dan zou ik op deze manier wellicht dit probleem omzeilen.

Gisteravond om 18.00 uur lagen beide hengels in. Om 22.00 uur stopte ik de poging. Ik had nog wel langer kunnen blijven maar heb nooit het idee gehad dat dit zinvol was.

Vier uur lagen ze te blinken in de zon, geen actie.

Vandaag had ik even contact met de organisatie van het SKP weekend. Het lijkt erop dat de vangsten overal tegenvielen. Van het open water is letterlijk maar een handvol spiegelkarpers gemeld. Wat dat betreft mag ik met mijn spiegelkarper niet klagen. En dat doe ik natuurlijk ook niet. Ik hoopte op meer, droomde stiekem van een handvol spiegels in mijn eentje, maar ben met misschien wel mijn mooiste spiegel ooit meer dan tevreden.

Wat betreft die spiegel: ik heb deze gemeld en er wordt druk gezocht naar de plankfoto. Voorlopig is het idee dat het een vis van een 2006 uitzetting betreft, een kruising tussen de types Valkenswaard en Villedon. Wie hierin geïnteresseerd is kan op de BVK website meer lezen over de uitzettypes. Klik daarvoor op deze link. Deze vissen zijn op veel wateren uitgezet, waaronder in Amsterdam, op het Amsterdam Rijnkanaal en op de Veluwe randmeren.

Nu de SKP wedstrijd erop zit kan ik me weer bezig houden met andere plannen. De komende weken wil ik onder ander wat experimenteren met grotere boilies. Daarnaast ga ik een paar old-skool technieken inzetten en wil ik ook met de kano het IJmeer op op zoek naar karpers. Genoeg visplannen dus nog. Ik spreek u snel weer, tot later!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.