7 juli: Vroeg karpervis succes

Vandaag heb ik een visverslag voor u dat voornamelijk bestaat uit foto’s. Na een SKP weekend buffelen om spiegels te vangen heb ik deze week even een stapje terug gedaan. Ik moet het vissen beheersen, niet andersom. Nu dus ook een kort verslag. Hier en daar geef ik wat extra informatie. De rest van het verhaal mag u er zelf bij bedenken.

De wekker stond vroeg.

Doel was een stek aan het IJmeer waar ik drie keer op rij wat Oranje Boilies 2.1 gevoerd had.

Mijn rechter hengel legde ik op de vaste plek, rechts, onder de kant. Hier kwamen tot nu toe altijd de meeste aanbeten vandaan. Voor de linker hengel had ik een nieuw stekje bedacht, gewoon 5 meter uit de kant voor mijn neus. Er zat geen logica achter deze keuze behalve dan dat mijn eerdere keuzes voor de 2de hengel hier nooit erg succesvol waren.

Na een uurtje kwam de eerste aanbeet, op de linker hengel. Een schub van 80 cm en 7,8 kg was de boosdoener.

karpervis succes

IJmeer schubkarper

Na terugzetten had ik de hengel nog maar net weer in liggen toen deze al weer krom knalde. Dit keer was het een spiegel die de linker boilie gepakt had. Met een lengte van 82 cm en een gewicht van 10,2 kg was deze een slagje groter dan de eerdere vis. Opvallend was dat de vis duidelijk recent al eens gevangen was. Een tweede gaatje in de lip was nog aan het herstellen. 

karpervis succes

Spiegelkarper van het IJmeer

Vis nummer 3 volgde nog geen kwartier later. Wederom op de linker hengel. Het nieuwe plekje is goedgekeurd. Een patrouillerende politieagent zag me met kromme hengel staan en kwam even poolshoogte nemen. Hij bood spontaan aan om meteen maar even een foto te nemen. Het resultaat heb ik in de header verwerkt. Hieronder de vis op de mat. 90 cm lang en 12,8 kg zwaar was deze. Ook deze karper had duidelijk een keer eerder een haak in de lip gehad. Een stuk onderlijn zat door de bek en de kieuw nog vast aan de vis. Ik heb het weggeknipt. Op de foto hieronder is het draadje nog zichtbaar. Het mondhoekje is door het draadje, dat er duidelijk al een tijdje in zat, een beetje beschadigd.

karpervis succes

grote schubkarper

Na het terugzetten van de vis was het even rustig. Een uurtje kon ik bijkomen van alle hectiek en toen kwam de vierde en laatste vis van deze visdag nog even langs. Een schubkarper met een heuse bochel was even de sigaar. U raadt het vast al, ook deze kwam van de linker hengel.

karpervis succes

Karper met een bochel

Deze laatste vis zat met de haak aan de buitenkant van de kop gehaakt. Raar, misschien moet ik mijn hair nu toch weer iets korter maken. Ook raar was de vergroeiing aan het lijf. Het beestje zag er verder gezond uit. Van schrik spuugde het nog wat boilie restanten op mijn mat, hij kon de Oranje Boilie duidelijk wel waarderen.

Na vangst van deze vis ben ik nog anderhalf uur blijven zitten, maar verdere aanbeten bleven uit. Even na half 9 ruimde ik op; viereneenhalf uur vissen en vier karpers op de kant. De batterij is weer opgeladen, ik kan er weer een weekje tegenaan! Tot later!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.