30 juni: Spiegelkarperprojectwedstrijd 2019 dag 2

Spiegelkarperprojectwedstrijd 2019Hoi! Na een flinke voorbereiding keek ik uit naar dag 2 van de Spiegelkarperprojectwedstrijd 2019. Op mijn tweede stek, ditmaal op de Vecht, voerde ik twee dagen op rij 5 kg mais en anderhalve kilo boilies. Daarna nog twee dagen alleen maar boilies. Op de Vecht is deze aanpak toch wel redelijk vaak succesvol geweest. Helaas heb ik niet alles in de hand. Weesp organiseert jaarlijks het evenement “Weesp gastvrij”. Dit evenement dat voor veel drukte op en rond het water zorgt, in combinatie met het warme weer waardoor er de afgelopen dagen tot laat in de avond gezwommen werd rond mijn stek, compliceerde de visplannen een beetje.

Omdat de afgelopen dagen mijn stek tot 11 uur s avonds als zwemplek werd gebruikt door een groepje jongelui besloot ik eerst nog enkele uurtjes op de stek van een dag eerder door te brengen. Mike en ik vingen daar elk een karper, maar ik ben overtuigd dat er meer te halen is. Van 8 tot 11 uur ‘s avonds heb ik mijn aasjes laten weken. De enige piepjes uit mijn beetmelders werden veroorzaakt door meerkoeten die de boilies duidelijk wel kunnen waarderen. Zelfs geen voorntje kon ik haken. In de header een voorbeeld van zo’n boilieverslaafde meerkoet die mijn boilie net opgedoken heeft en een plekje zoekt om het lekkers op te peuzelen.

Overigens viel het aas ook op de kant in de smaak. Een bruine rat kwam, aangetrokken door de hemelse geuren uit mijn zakje aas, iets te dichtbij. Ik heb voor dat beestje een paar meter verderop maar een voerplekje op de kant gemaakt. Voor zowel hem als voor mij een stukje relaxter.

In de schemering heb ik wat zitten oefenen met de instellingen van mijn camera. Iso waarden, belichtingstijden en diafragma instellingen aanpassen dus. Hierboven een voorbeeld. Er is nog ruimte voor verbetering.

Na opruimen, een fikse wandeling, een snel bezoek aan huis om mijn relaxte visstoel op te halen en een ritje naar de stek op de Vecht was ik om half 1 klaar om daar te halen waar ik recht op denk te hebben. Helaas werkt het vaak toch anders. Drie uren heb ik nog gevist, iets na half vier ‘s nachts haalde ik mijn hengels weer in. Elf brasems hebben in de tussentijd een tijdelijke piercing in hun lipje gehad. Karperaanbeten bleven helaas uit. Dag 2 van de Spiegelkarperprojectwedstrijd 2019 is helaas geen succes geworden.

Dit spiegelkarperweekend levert nog niet de gewenste aantallen karpers op. Vandaag ga ik nog een poging wagen. Een heldere ingeving gisteravond ga ik later op de middag proberen te verzilveren. Morgen kunt u lezen of dit gelukt is. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.