Varen, varen…

Behalve CEO van deze website en hoofdpersoon in de meeste verhalen ben ik sinds kort ook admiraal van een ware vloot. Geïnspireerd door twee knullen in een rubberbootje, die konden voeren en vissen op plaatsen waar ik niet bij kon, besloot ik dat zo’n opblaasbootje een investering was die misschien wel een meerwaarde kon bieden aan mijn visserij. Aangezien het thuisfront net als ik van recreëren op het water houdt was permissie snel geregeld. Ik ben dus nu niet alleen mede eigenaar van een Canadese kano, maar ook trotse bezitter van een opblaasboot.

In het verleden heb ik een paar keer een echt bootje gehad, maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat in mijn geval de baten niet tegen de kosten opwogen. Zonder trekhaak en trailer ben je gebonden aan bepaalde wateren.  En je betaalt flink wat liggeld. 

Ik heb dus op marktplaats gezocht naar een fatsoenlijk opblaas-exemplaar en dit is het geworden. Een Zodiac Acti-V van 285 cm lang. Hier ligt hij op het terras.  

opblaasboot voor het karpervissen

Zodiac 285 Acti-V

Leeg past het bootje prima achter in de auto. Ik kan deze dus meenemen naar visstekken en deze daar oppompen om te peilen, voeren, aas uit te varen of eventueel te vissen.

Bij het bootje zitten peddels maar voor het varen van grotere afstanden heb ik er een gebruikt electromotortje bij geregeld. Een Minn Kota 36 lbs met accu en oplader. Goed voor uren vaarplezier als je niet te gek doet.

fluistermotor, pomp en accu

Het eerste tochtje is ondertussen gemaakt en boot en motor zijn goedgekeurd. De kano hou ik voorlopig voor het actieve varen op de Vecht.

Mijn mogelijkheden zijn met deze opblaasboot voor het karpervissen weer verder uitgebreid. Zeker nu op de Vecht de brede rietkragen het vissen lastiger maken verwacht ik van dit bootje veel plezier te gaan hebben. Ik hoop dat de meerwaarde snel duidelijk wordt.

Tot later!