Spiegeltjes gematcht

Laat mij u de ‘druktemakertjes van de Vecht’ introduceren. Dit is de benaming die wij, met een groep matchers, hebben gegeven aan de vissen van de 2019 Special Carp uitzetting in en rond Weesp. In december vorig jaar werden 59 karpertjes uitgezet op de Vecht en 50 rondom het Amsterdam Rijnkanaal, waarvan 25 aan de Weesper kant en 25 in Driemond aan de Amsterdam-kant van het ARK. In totaal 109 vissen dus. Afgelopen weekend ving ik twee van deze vissen en ik heb ze ondertussen gematcht. Druk op lees verder om de matches te zien en te lezen waarom de vissen deze benaming kregen.

Mijn twee spiegeltjes van afgelopen weekend waren duidelijk van deze Special Carp uitzetting van december. Het type is erg herkenbaar en ook qua formaat was de 2019 Special Carp uitzetting de meest logische. De dichtstbijzijnde van de drie uitzetlocaties was de Weesperkant van het ARK en tussen de 25 foto’s van deze uitzetting vond ik al snel beide vissen terug.

Hieronder ziet u vangst en de plankfoto’s. De overeenkomst qua beschubbing laat geen ruimte voor twijfel. De eerste vis groeide in 10 maanden van 41 naar 57 centimeter, 16 cm erbij dus.

Mijn eerste vangst met de uitzetfoto.

De tweede vis groeide van 43 naar 56 centimeter, 13 erbij. Iets minder centimeters en dat zou best kunnen samenhangen met de iets mindere conditie.

Mijn tweede spiegel van afgelopen weekend met de plankfoto.

Deze twee matches betekenen opnieuw 2 erbij voor het Weesper SKP. Ondertussen hebben we dit jaar al 63 gematchte vissen. Een nieuw record voor Weesp.

Waarom deze vissen de benaming ‘druktemakertjes van de Vecht’ kregen kan ik u hier vertellen, maar beter leest u het artikel dat ik daarover schreef voor de website van de belangenvereniging verantwoord karperbeheer. Deze uitzetting heeft namelijk niet alleen effect op het totale aantal vissen, dat logischerwijs is toegenomen, maar heeft ook direct effect op de vangsten van de oude garde. Klik hier om doorverwezen te worden naar mijn verhaal op de BVK website.

Ik spreek u later weer! Tot dan!

Vorige bericht      Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.