2 oktober: een nieuw record!

Hoi! Terwijl de voorbereiding op de volgende twee karpervisavonturen in volle gang is vond ik nog een paar uurtjes om er weer eens met de kano op uit te trekken. De helft van mijn snoekhengels ligt in de kreukels, maar gelukkig bleken twee hengeltjes nog bruikbaar. De accu van de dieptemeter was helaas leeg dus deze kon ik niet gebruiken. Dan maar vissen zonder inzicht in de diepte. Op goed geluk haakte ik twee duikende plugjes aan en peddelde het water op.

In totaal 8,5 kilometer kanode ik van mijn opstapplaats op de Vecht, via de Smal Weesp, langs de Aquamarijn, het Amsterdam Rijnkanaal over, via de Gaasp het Gein op en weer terug, via dezelfde route. Zes verschillende wateren dus. Hieronder het kaartje van de route (enkele reis, de terugweg was identiek maar dan de andere kant op).

Windkracht 4 en nu en dan regen zorgden voor een nat pak en koude handen. Desondanks was het weer heerlijk op het water!

Tijdens een miezerbuitje met de kano op de terugweg richting Aquamarijn

De eerste vis die ik ving, een baars, was meteen een nieuw lengterecord voor mij. Met 37 centimeter werd het oude baars-record met 2 centimeter verbeterd. 

37 centimeter baars

Een handvol kleinere baarsjes volgden. Hieronder een selectie. De meeste gingen zonder foto retour.

Bij de ingang van de Gaasp knalde er een grotere vis op de Salmo Hornet (horzel). Salmo Hornet is de naam van het kunstaasje waarop vrijwel alle aanbeten kwamen. Een snoek van zo’n 75 centimeter zag er blijkbaar een smakelijk hapje in. Of wilde dat irritant trillende ding gewoon het zwijgen opleggen. Wat de motivatie ook was, het resultaat was een vlijmscherpe dreg in de onderlip. 

Snoek gevangen aan de Salmo Hornet

Snoek van de Gaasp

Op de Smal Weesp

Ook op de terugweg bleek de Salmo Hornet het populairste aasje. Nog meer baarsjes vielen het plugje aan.

baarsje aan de salmo hornet

niet helemaal scherp helaas: een baarsje heeft de Salmo Hornet gegrepen.

Na drie uur kanoën was de eindstand 13 aanbeten, waarvan 11 aanbeten op de Salmo Hornet. Aan de andere hengel viste ik met verschillende kunstaasjes maar niks kwam qua aanbeten in de buurt van het kleine horzeltje. Naast mijn Salmo Minnows heb ik ineens een tweede Salmo plug gevonden die uitstekend vangt… En nee, ik word niet gesponsord door Salmo. Ze maken blijkbaar gewoon goed kunstaas.

Salmo Hornet

Het populairste plugje van vandaag: de Salmo Hornet 5.5

Als alles goed gaat zal ik in het weekend weer een karpervispoging doen op de Vecht. Een nieuwe aanpak met grotere boilies zal waarschijnlijk minder vis opleveren, maar als er wat bijt… U hoort later van me! Tot dan!

Vorige bericht      Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.