Spiegelkarperproject wedstrijd 2017-update

Goedemiddag, het is even stil geweest rondom de spiegelkarperproject wedstrijd 2017 maar ik heb niet stilgezeten. Integendeel. Het is de hoogste tijd om u te informeren voordat het feest vanavond van start gaat.

Aanvankelijk was het plan om op de Gaasp te gaan vissen maar dat avontuur en het bijbehorende opzienbarende verhaal dat ik aankondigde stel ik vanwege omstandigheden toch nog even uit. Hier zal ik later dit jaar of anders volgend jaar op terugkomen.

Wat gaat er dan wel gebeuren? Wel, ik heb besloten gewoon mijn twee succesvolste visdagen van dit jaar te nemen en de aanpak van destijds te kopiëren.

De trouwe lezers zullen zich vast het visavontuur met vismaat Mike herinneren waarin we samen op een avond 7 karpers wisten te vangen. Dit was op 2 Juli en als u het verhaal niet kent kunt u dat hier lezen. Als vervanging voor de stek aan de Gaasp heb ik besloten deze stek aan het IJmeer weer te gaan bevissen. Mike is ook weer van de partij.

Spiegelkarperproject wedstrijd 2017 - een kikkertje onderweg

Dit kikkertje kruiste tijdens een voerbeurt mijn pad

We hebben gemerkt dat, misschien wel door mijn online publicaties, ook andere vissers hier ondertussen regelmatig een hengeltje uitgooien. Dat kunnen we uiteraard niet verbieden. Ik hoop wel dat komend weekend de stek voor ons alleen is.

Behalve deze stek aan het IJmeer ga ik zoals gepland ook gewoon een avondje aan de Vecht zitten. Hier heb ik ondertussen al een flinke serie mooie vissen gevangen. 23 juni was zo’n dag waarin alles meezat, dat verhaal kunt u hier lezen.

Deze zwaan kruiste niet mijn pad maar dobberde er wel vlakbij

Al 10 dagen voer ik dagelijks op elke visstek Spicy Seven boilies, aanvankelijk 650 gram per dag maar de laatste 5 dagen een kilo. Als de voortekenen me niet bedriegen worden de gratis hapjes gewaardeerd… 

Vanavond wordt er voor het eerst gevist, over enkele uren gooi ik de hengels in. Morgen zal ik dan een korte update geven en daarna opnieuw gaan vissen. Zondag volgt dan als het goed is wederom een update.

Ik wil vanaf hier graag alle andere karpervissers die meedoen aan de spiegelkarperproject wedstrijd 2017 veel succes wensen. Hopelijk worden er weer wat mooie vissen gevangen en gemeld!

Tot later!