SKP wedstrijd 2017: verslag van dag 1

Goedemorgen. De voortekenen hebben me bedrogen. Gisteravond is er, in het kader van de SKP wedstrijd 2017, gevist van 17.44 uur tot 01.14 en toen vond ik het wel mooi. Zeven en een half uur vissen leverde (behalve 1 brasem) helemaal niks op. 

Het was even na 8-en dat de brasem mijn boilie pakte. Op de mat heb ik toch even het meetlint erlangs gehouden. 60 centimeter was de vis. Volgens mij heb ik nog nooit  een langere gevangen. Een tweede brasem die een half uurtje later beet schoot weer los.

skp wedstrijd 2017

60 cm brasem

Ik heb nog twee keer een lijnzwemmer gehad. Dit is niet te voorkomen, wat plantenresten zorgen dat de lijn niet strak over de bodem loopt en dus komt er wel eens een vis tegen aan. Misschien was dit karper, misschien ook wel niet.

Ik heb nog wel wat andere leuke informatie met u te delen. Mijn buurman, een  fervent snoekvisser uit Frankrijk die al weer wat jaren in Nederland woont, hoorde van mijn kano-snoek-avonturen en wou dat ook wel eens doen. Uiteraard kreeg hij de kano mee. Exact anderhalf uur heeft hij gistermiddag op de Vecht op snoek gevist. Toen wist hij dat hij een groter net moet gaan kopen. Een snoek van rond de 1.20 heeft hem ruim een kwartier bezig gehouden voordat de vis als gevangen kon worden beschouwd. De grijns op zijn gezicht sprak boekdelen.

Vanmiddag gaat dag twee van de SKP wedstrijd voor mij beginnen. Samen met Mike richting IJmeer. Hopelijk vangen we dan wel een karper! U leest er morgen alles over.

Tot dan!