Snoekvissen op het Gein

snoekvissen op het GeinHoi! Vlakbij Weesp stroomt de rivier “Het Gein”. Afgelopen weekend heb ik hier voor het eerst met de kano gevaren en geprobeerd wat snoeken te vangen. Dit is prima gelukt. Druk op lees verder voor een foto-verslag!

Eerst een fotootje uit de tuin. Het voorjaar is in aantocht!

Al na 5 minuten vissen knalde de eerste snoek vol op een gesleept plugje. Helaas schoot de rover na een tiental seconden weer los. Even later bleef een flinke vis wel hangen. Ik schat de gevangen snoek op zo’n 80 centimeter.

snoekvissen op het Gein

Snoek 1 in het net

Regelmatig volgden de aanbeten elkaar op. De volgende was iets kleiner. Ruim een halve meter schat ik deze vis.

Dit zijn zomaar wat plaatjes van de omgeving waar ik doorheen peddelde.

Rivier de Gein

Foto van het riviertje het Gein

snoekvissen op het Gein

Broekzijdse molen langs het Gein

Fietsbruggetje over het Gein

De stevige wind maakte het vissen nu en dan wel lastig. De tweepersoons kano vangt nogal wat wind. Het viel niet altijd mee op koers te blijven. Bij een aanbeet woei ik steevast de kant in. Met twee handen aan de hengel en dus geen handen aan de peddel was dit niet te voorkomen. Bij de vangst van mijn derde snoek brak, toen ik zo in het riet eindigde, de top van één van mijn hengels.

Snoekje 3

Met een iets ingekorte hengel werd gewoon verder gevist.

Oostzijdse molen langs het Gein

Vlakbij Abcoude keerde ik de kano. Daarna was het, met de wind in de rug, een stuk eenvoudiger om controle te houden. Eerst miste ik nog een aanbeet, maar even later kon ik snoek 4 fotograferen.

De vierde snoek

Nog een keer snoek 4

Snoek 5 was weer wat groter. Ik schat zo’n 75 centimeter. Ook de ronde buik van deze snoek viel op. Ze zijn in erg goed conditie.

Vervolgens schoot er nog een vis los en daarna wist ik nog een flinke rover te haken. Ook deze mocht even in het net poseren.

Vlakbij mijn opstapplaats ving ik het laatste snoekje. In totaal had ik dus 10 aanbeten en kreeg ik 7 snoeken in het net. En ik heb heerlijk gevaren op een mooi riviertje. Wat is het toch fijn om een visser te zijn.

De laatste

Tot later!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.