Snoek voorbereidingen – ouderwets voorntjes tikken

Hoi! Om binnenkort met aasvisjes op snoek te kunnen vissen heb ik aasvisjes nodig. Ik moet dus op voorn gaan vissen. Vorig jaar al liep ik tegen het probleem aan dat mijn drie meter lange telescoophengeltje aan de korte kant is om in de winterperiode voorns te vangen. Met minimaal 2,5 meter diep water plus een meter kadehoogte erbij kom ik net wat hengellengte tekort.

Via marktplaats wist ik voor een habbekrats een langere insteekhengel te scoren. Een oud schepnetje, foedraaltje en leefnet kreeg ik er bij. Een viskistje met wat onderlijntjes, dobbertjes en loodjes had ik eerder al eens overgehouden aan een andere marktplaatsdeal. En dus waren alle vereisten aanwezig om op voorns te gaan vissen.

Als tiener heb ik ontzettend veel voorns gevangen. Op mijn 13de heb ik mijn vangsten eens een tijdje bijgehouden in een schriftje. Bij 1000 visjes ben ik gestopt met turven. Voorns vangen mag dus geen probleem zijn. En als je twijfelt is er altijd nog YouTube.

Op YouTube bekeek ik vrijdagavond nog even snel een paar instructiefilmpjes. Vis in de winter, in een haven aan het IJsselmeer, in de beschutting van wat boten, voer regelmatig een klein beetje, vis vlak boven de bodem. Volg die regels en je vangt goed voorn. Daar is niets moeilijks aan.

Op voorn vissen

In de winter in een IJsselmeerhaven tussen de boten

Regelmatig een plukje voer erin

Als aas gebruikte ik gewoon een puimpje brood. Het vangen ging beter dan ik had kunnen hopen. Ik kreeg de ene na de andere aanbeet. In twee uurtjes vistijd heb ik rond de 80 visjes gevangen. Een paar daarvan mochten even op de foto.

Op voorn vissen

Van links naar rechts baars, alver en voorn

De grootste voorntjes gingen mee in een emmertje. Deze liggen nu netjes thuis opgebaard in plastic zakjes in de vriezer. Het kleinste spul is weer teruggezet.

Lekker voertje he

Mijn snoekvisvoorbereidingen zijn geslaagd. En ik heb ook nog eens lol gehad! Win-win dus. In parallel hebben ook nog wat karpervisvoorbereidingen plaatsgevonden. Hierover zal ik binnenkort wat meer vertellen.

Tot later!

Vorige bericht      Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.