Nog één keer de discostek

Hoi! Nog één keer wou ik de discostek bevissen. De stek die me dit jaar al een aantal prachtige vissen opleverde, maar waar ik even zo veel keren voortijdig naar huis ben gegaan vanwege de uitbundige tieners die ‘s avonds op de kant een feestje bouwden. Toen de weersverwachtingen voor de vrijdagavond onweer, zware windstoten, hagelstenen als pingpongballen en kans op tornado’s voorspelden greep ik mijn kans. Veel onheil, dan zou het wellicht rustig blijven op de kant. Lees verder hoe deze avond verliep.

Kort kan ik zijn. Twee uurtjes heb ik gevist. Zes brasems later bleek de weersverwachting er weer flink naast te zitten. Een buitje rond 8 uur was niet voldoende om de vrijdagavond-disco te stoppen. Toen het om half 9 opklaarde hoorde ik het rumoer al aankomen.

Buitje om 8 uur.

In mijn bootje achter het riet had ik eerst weinig last van de beats. Nu en dan dreef er een bierflesje voorbij en dat was het. Tot om een uur of 10 een paar gasten besloot dat er ook gezwommen moest worden. Toen pakte ik in. Tijd om naar huis te gaan. 

Eén van de zes brasems.

Voor komende week heb ik weer een visplan waar ik zelf heel enthousiast van word. Een hardhouten steigertje ontdekte ik pas. Echt iets voor mij. “Verboden toegang” stond er op. Maar ‘s avonds zal ik er weinig mensen tot last zijn. Als ik via het water aankom ziet niemand vanaf de kant me zitten. Vanaf het steigertje kan ik de hele breedte van de Vecht bevissen, van een rietkraag waar de bodem meteen naar 2 meter diepte duikt, tot de overkant waar een woonboot, steiger en botenhuis misschien wel mooie ‘holding areas’ vormen. En natuurlijk kan ik een hengel er midden tussenin gooien, waar de bodem ongeveer 3 meter diep is en zo vlak als een biljartlaken. Een flink voertapijt heb ik daar gisteren aangelegd over de hele breedte van het water.  Zo’n zestig meter lang en ruim 15 meter breed. Een aantal kilo’s boilies en lekker slijmende tijgernoten heb ik gestrooid. Begin volgende week zal ik eens kijken wat er te halen valt.

Dit rode smoeltje keek toe terwijl ik voerde

Ik spreek u snel weer, tot later!

vorige bericht   volgende bericht

3 gedachten over “Nog één keer de discostek

  1. Hoi Ate, sluisstek is nog niks geworden wat niet is kan nog komen maar kijk ook verder naar andere waterstelsels na de vakantie zit nu in kroatië, zie dat jij lekker vangt alleen jammer van die lijnbreuken.
    Groet Remon

  2. Hey Ate, altijd leuk op stekken met verboden te vissen. Je bent in ieder geval lekker bezig, bij mij wil het niet zo vlotten op de randmeren. Misschien de IJssel maar proberen.
    Groet Remon

    • Het gaat met ups en downs, Remon. Ik blijf misschien nog wat te veel hangen op bekende plekken en loop dan steeds tegen dezelfde problemen aan. Morgen gelukkig een compleet nieuwe stek. Ik heb er zin in. Zo benieuwd of er dan weer een mooie vis uitkomt! Die randmeren zijn mij te groot. Geen idee waar ik moet beginnen. Jouw sluisstek is niks geworden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.