Karpervisplannen voor volgend weekend

karpervisplannenJa, er is weer gevist en nee, er is niets gevangen. Twee keer anderhalf uur dropshotten op verschillende locaties bracht geen vis in het net. Twee baarsjes hadden het fatsoen om voor de kant weer los te schieten en dus bleven de handen schoon en het net droog. Dat is ook wel eens fijn. Niet gestoord door verdere aanbeten had ik alle tijd om karpervisplannen voor het komende weekend te maken…  

Over de afgelopen maand ben ik qua karpervangsten best tevreden. Drie karpers uit drie verschillende wateren, waarvan één uit de rivier de Vecht. In december zou ik er graag nog vier karpers bij vangen zodat ik dit jaar op vijftien karpers uit kom. Liefst vang ik er nog één of twee vissen bij van het open water zoals bv het IJmeer. Komend weekend ga ik proberen alvast een flinke stap te maken.

Drie keer gaat er komend weekend gevist worden, drie keer ongeveer 4 uren waarin ik hoop ook minimaal drie karpers te vangen. Vrijdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagochtend staan in outlook geblokkeerd.

Het plan voor vrijdag is simpel, ik ga vissen in de poldersloot waar ik al weken dagelijks wat voer. Hopelijk vriest de sloot niet dicht de komende dagen, want in bevroren water is het lastig vissen.

Zaterdag ga ik dan naar het IJmeer, met ander aas en voer, een andere aanpak, maar op een bewezen stek. En met drie keer voorvoeren. Wat zou het mooi zijn als ik daar zo’n mooie boezemspiegelkarper zou vangen.

Zondag vervolgens in een watertje in Amsterdam Oost waar redelijk wat vis zit. Met de methodfeeder. Vissen met de methodfeeder heb ik altijd al een keer willen doen en onlangs zag ik een verslag van Andres de Rouville waarin hij vertelt over zijn ervaringen met dit systeem. Ik vat Berta bij de oorlabels en ga het gewoon doen!

Tot slot staat deze week ook nog op de planning om een digitale camera met afstandbediening aan te schaffen. De keuze is gemaakt, als alles goed gaat koop ik dat ding van de week ‘s avonds een keer. Nog even en ik word een serieuze karpervisser!

Voor zover de planning. Nu is iedereen weer op de hoogte. Deze week dus verder geen visverslagen. In het weekend komt er pas weer een update, hopelijk met flink wat kilo’s karpervlees op de foto!

Tot dan!

reiger

beroepsvisser op de GSM-foto