Even een (materiaal)-update

Goedemorgen! Wij mijn site leest zou kunnen denken dat ik niet met vissen bezig ben momenteel. Niets is minder waar. Hoewel van daadwerkelijk vissen weinig komt tot nog toe ben ik wel vrijwel dagelijks bezig met voorbereidingen. Laat me u een korte update geven.

Allereerst over mijn hengelrestauratieproject. De twee Casting Corner CJW hengels zijn nagenoeg af en afgelopen weekend heb ik ze bij hengelsportzaak Peeters afgeleverd. De beschadigde logo’s zullen daar vervangen worden door gloednieuwe logo’s in oude stijl. Als dat gebeurd is moet er nog een laagje lak over de hengels en dan zijn ze klaar.

In parallel ben ik ook begonnen een prachtige oude Fair Play Winston Special Heavy op te knappen. Dit is een glashengel van maar liefst vier meter en ruim 2 lbs zwaar. Over dit project vertel ik een andere keer meer. De plaatjes in de header laten een deel van de activiteiten zien. Als deze hengel straks af is heb ik er een geducht wapen bij om karpers op moeilijke stekken mee te belagen.

Vijf karperhengels die ik nauwelijks nog gebruikte zijn verkocht en twee penhengels gekocht. Dit jaar wil ik veel meer gaan penvissen en dan is wat passend materiaal erg welkom. Alles met het oog op zoveel mogelijk genieten.

Mijn Shimano 4500B baitrunners heb ik afgelopen winter weggebracht voor een service beurt. Een lijnroller en wormwiel zijn vervangen, alles is in het vet gezet, ze draaien beter dan ooit. Een aantal klossen lijn liggen klaar om de verschillende molens te vullen. 

Kortom aan het materiaal gaat het dit jaar niet liggen! Nu nog wat tijd vinden om ook daadwerkelijk te gaan vissen. Ik verwacht het over een week of wat iets rustiger te krijgen. In april mijn eerste karpers van dit jaar vangen is toch wel een doel. Ik hou u op de hoogte! Tot later!

vorige bericht    volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.