En de winnaar is…..

Hoi! Mijn leven gaat flink veranderen. Na ruim 12 jaar bij dezelfde werkgever vond ik het tijd om eens wat anders te gaan doen. Daarbij wil ik ook al een tijdje weg uit de drukke randstad. Een iets minder drukke omgeving, natuurlijk wel met water, wat meer tuin en vooral ook een grotere schuur stonden op het verlanglijstje. Toen vervolgens mijn droombaan voorbij kwam, en deze zich ook nog eens in Friesland bevond was dit een kans uit duizenden. En ik heb hem gepakt! Per 1 juni werk ik bij Philips in Drachten! 

De afgelopen weken stonden daarom in het teken van voorbereiden. Ons huis moet in de zomer verkocht worden en een nieuw huis gevonden. In mijn vrije tijd ben ik thuis aan het poetsen, schilderen en opknappen. Het huis en de tuin moeten natuurlijk spik en span zijn voor de verkoop. En diverse woningen in met name Friesland zijn al bezichtigd. Het vissen staat daarom voorlopig op een laag pitje. Ik verwacht voorlopig geen visavonturen te gaan beleven, ik moet prioriteiten stellen. Maar wees gerust, zodra de kans er is pak ik het serieuze vissen weer op!

Nu naar de loterij. 13 deelnemers die interesse hebben in de Bansberg hengel. Dus 13 namen werden op een briefje geschreven.

De dichtgevouwen briefjes gingen in een grote bak en na wat roeren trok ik er ééntje uit. Hieronder de prijswinnaar.

Ik heb Lorcan ondertussen een mailtje gestuurd en zal de hengel binnenkort bij hem langsbrengen. Ik ken hem niet persoonlijk maar weet uit zijn berichten dat hij ook graag met dit soort hengels vist en vangt. En hij komt uit Den Haag, waar de hengel ooit gebouwd is. De hengel komt dus goed terecht. Als hij ermee akkoord gaat zal ik t.z.t. als de hengel geleverd is een fotootje plaatsen.

Voor nu wil ik alle deelnemers bedanken. Reacties op mijn blog kan ik altijd enorm waarderen. Wie weet doe ik volgend jaar wel weer zo’n weggeefactie. Tot later!

vorige bericht

4 gedachten over “En de winnaar is…..

 1. Hi Ate. Tweede poging een reactie te plaatsen. Vanuit VK (schoonfamilie – ben zelf Iers) dus mischien een “Brexit bonus”. Je hengel word gewaardeerde en gebruikt (zorgvuldige). Ik moet je en je familie ook het allerbeste wensen met het verhuizing naar Drachten. Een kijkje op VISplanner rond Drachten…geen tekort van viswater. Voor nu ik blijf in het drukke Randstad. Er zijn slechter plaatsen.

 2. Ate,
  Ik ga met het laatste beginnen: “De hengel komt dus goed terecht”. Neem van mij aan, een understatement! Ik ken Lorcan namelijke wél, en al hoewel een import Hagenees zijn er nog maar weinig mannen zo begaan met old school als hij, én er gewoon mee vissend. Dus niks in een hengelrek en poetsen, nee deze hengel zal daadwerkelijk aan de tand gevoeld gaan worden. En hij heeft ook nog de nodige kennis in huis om deze hengel in goede staat te houden. Sowieso veel kennis van eind jaren 70 en iets jonger visgerei. En weer op de Haagse thuisbasis ook, kon niet mooier. Daarbij is Lorcan zo bescheiden dat hij het me nog niet eens heeft geappt. Ben er blij mee! Plaatsvervangend. Gefeliciteerd Lorcan, doe ik het zo maar.

  Bedankt dat je sowieso zo’n verloting met zo’n juweel hebt laten plaatsvinden, meer dan sympathiek. En best spannend.

  Dan naar jouw keuze om de drukke Randstad te gaan verlaten. Begrijp ik helemaal, kan ook niet anders, zelf vorig jaar Den Haag voor Gouda verruilt, met dezelfde gedachte, maar omdat ik een partner in die drukke stad achter de duinen achterliet is dit wel de uiterste afstand. Jullie gaan samen, dus is Friesland een prima en mooie keuze. Ga je zeker ook je vissershart wel ergens een plekje geven. En Wijtze ken je al:-). Ik hoop dat je wel naar de BVK meeting blijft komen.
  Als laatste nog een tip. Dwars door de Lage Landen op de NPO kent een 2de seizoen, beginnend in… Friesland, mag je als import (al hoewel je naam al een noordelijke afkomt verraad) niet missen. See ya!

 3. Hoi Ate, Dat is nou is een omslag in je leven verhuizen en een nieuwe baan spannend allemaal. Genoeg water in Friesland voor nieuwe zomerse avonturen, ik ga komende week weer beginnen op de randmeren kijken of er vis op de kant komt na zoveel regen.
  Groet Remon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.