Eindelijk!!!

Hoi! Vanaf november tot ergens begin april is het voor veel grootwater-karpervissers afzien. Het water is koud, de natuur kaal en het weer onaangenaam. En nog belangrijker: de karpers eten sporadisch. Weinig kans dus op een mooie vis. Natuurlijk heb ik concessies gedaan en mijn geluk elders gezocht, maar snoeken vangen staat me de laatste tijd enorm tegen en op kleiner water vind ik ook geen karpergeluk. En toen was daar eind maart ineens een weersomslag. Een paar warme dagen zorgden voor een piek in de watertemperatuur, dus ik greep mijn kans.

Ik ving er nog wel een aantal, maar ik haalde er te weinig lol uit.

Bruggen, woonboten en andere beschutting in de buurt van groot open water lijken me stekken waar grote karpers zich verzamelen om in de luwte de winter door te komen. Een paar dagen strooide ik klein voer bestaande uit gekookt duivenvoer, gekookte pinda’s, miniboilies en een paar handen gewone boilies op drie zulke stekken. Afgelopen woensdagavond moest het vervolgens gaan gebeuren.

Een keer feedervissen een paar weken geleden leverde alleen maar brasem op.

Vanaf mijn eerste stek kon ik twee van mijn voerplekjes bevissen. Een hengel ging naar links tegen een woonboot, en één naar rechts tegen een charterschip dat al de hele winter daar geparkeerd lag. Een paar korrels klein voer eromheen en het wachten kon beginnen. Helaas was dit van korte duur. Een plezierjachtje wilde graag aanleggen waar ik zat en ik besloot hen de stek te gunnen en mijn gevoel te volgen en naar stek drie te gaan. Een stek waar ik in het verleden ook succesvol was. Vaak een valkuil maar dit keer een goede keuze.

Na misschien een half uurtje zag ik ineens de lijn van mijn linker hengel slap vallen. Iets zwemt met het lood op mij af. Snel trok ik de hengel krom en tot mijn plezier werd er flink teruggetrokken! Geen brasem! Ietwat onwennig stond ik op 31 maart mijn eerste karpertje van het open water te drillen. Niet al te veel later kon ik het net om de schubkarper omhoog trekken. Geen spiegel, geen joekel, maar wel superwelkom!

Het is duidelijk een wild karpertje, 64 centimeter lang was de vis en een jaar of 5 oud vermoed ik. Op het IJmeer zwemmen er wel meer. Op dit moment zijn ze heel erg welkom. 

Nog twee uurtjes bleef ik zitten, toen dwong de avondklok me naar huis te gaan. Hopelijk wordt die onzin snel weer afgeschaft, er is niets gezonder dan lekker buiten in de frisse lucht je vermaken. Ik hoop het in ieder geval snel weer te doen. Hopelijk kan ik in het paasweekend weer een vispoging wagen. U hoort van me! Tot later!

Vorige bericht      Volgende bericht

2 gedachten over “Eindelijk!!!

  1. Hey Ate, alles goed daar? De eerste is weer binnen, wachten op beter weer voor openwater visserij. Boilies zijn in ieder geval besteld, op naar zonnig weer.
    Groet Remon

    • Hey Remon! Een trouwe bezoeker, wat leuk! Hier alles goed, het leven is anders met en tweeling maar gelukkig is er nog wel wat tijd om te vissen. Met de paasdagen zat het er helaas even niet in, maar vanaf volgende week, als de temperaturen boven de 10 graden komen en blijven ga ik weer los! Heb grootse plannen voor dit jaar, een project, wat bootvisserij en snelle sessies op de fiets. Ik kan niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.