20 April: twee keer niks, of toch?

Ik loop wat achter qua visverslagen en ga dat even in één keer goed maken. Na de eerste karper van dit seizoen heb ik nog twee keer een paar uurtjes op karper gevist. Daarnaast heb ik trouwens ook mijn uitrusting helemaal aangepast aan mijn plannen. Ga even zitten voor een korte maar informatieve update!

Allereerst over de materialen. Ik heb besloten dat ik vaker op de fiets naar mijn stek wil. Enerzijds omdat de auto dan beschikbaar blijft voor het thuisfront, anderzijds omdat enkele IJsselmeerstekken beter per fiets bereikbaar zijn dan met de auto. Fietsen met een foedraal, rugzak, onthaakmat en rodpod kan alleen als alles op elkaar is afgestemd. Ik heb daarom een extra onthaakmat aangeschaft die ik kan oprollen. Deze kan ik onderaan mijn rugtas binden. De lompe rodpod is vervangen door een kleiner en compacter exemplaar.

De hengels op de compacte rodpod

Deze compacte rodpod kan tot een klein pakketje opgevouwen worden en past dan in de rugzak. Dat wil zeggen in de nieuwe rugzak. Deze heeft een inhoud van 100 liter dus ik heb ruimte zat. Geen gepiel meer om camera, aas en thermosfles erin te krijgen. Mijn paraplu was ook aan vervanging toe. Een lichtgewicht brolly is aan de uitrusting toegevoegd. Opgevouwen tot een lang dun pakket past deze perfect bij de hengels in het foedraal.

De JRC brolly in de tuin

De compactere uitrusting, alles past nu in de rugtas of in de foedraal, is trouwens ook uitermate geschikt voor de afgelegen stekken waar ik eerst een eind moet wandelen met het materiaal. Wie nu denkt dat ik kapitalen heb uitgegeven kan ik gerust stellen. Niet alles is nieuw gekocht en een flink deel is bekostigd met de opbrengst van verkoop van overbodige visspullen. De extra ruimte in de berging is een mooie bonus.

Visverslag 16 april

Vorige week vrijdagavond was de tweede echte vispoging van dit jaar. Van ongeveer 17.00 tot 21.30 zou er gevist worden. De watertemperatuur was nog laag, net boven de 8 graden.

Watertemperatuur.

Ik ga het kort houden. Net toen even na 18.30 een paar gasten in een zeilbootje laverend voorbij kwamen en de lijn van mijn linkerhengel oppikten knalde mijn rechter er vandoor. Ik besloot me op de karper te richten. Terwijl mijn linkerhengel in de rodpod zich steeds verder boog trok ik de andere hengel krom op de vis. Deze moest ik uit de buurt van de zeilboot houden. Gelukkig schoot de lijn vanonder de zeilboot al snel los. Tot mijn frustratie deed de karper hetzelfde. Driewerf shit. 

Enige andere vermeldenswaardige gebeurtenis was een uurtje later toen de zeilboot opnieuw langskwam en weer geen afstand hield. Opnieuw werd mijn lijn opgepikt. Ik gun iedereen zijn plezier maar vind het toch wel erg vervelend als dit ten koste van het mijne gaat. Dit keer heb ik de zeilknakker op de hoogte gebracht van de ergernis die hij veroorzaakte. Ik heb zo’n vermoeden dat de boodschap wel overkwam…

Visverslag 19 April

Afgelopen maandag heb ik nog eens een paar uurtjes gevist, dit keer van half 8 tot half 10 ‘s avonds. Dagelijks voer ik een paar handjes dus wie weet ligt er nog een vis op me te wachten. De watertemperatuur is ondertussen iets gestegen. 

Boven de 10!

Twee uur lang hingen de wakers roerloos. Tot ik ging opruimen. Een reeks piepen deed vermoeden dat er toch nog iets groots mijn verticale boltrig beroerde. Helaas moest ik weg.

Roerloos.

Opnieuw geen vangst, maar toch ben ik tevreden. Ondanks de lage temperaturen voor de tijd van het jaar krijg ik kansen. Nu moet ik ze nog verzilveren. Een volgende keer kan het zomaar weer raak zijn. Twee voerstekjes onderhoud ik op dit moment. Niet zozeer omdat ik denk dat ik vissen vast kan houden, maar wel omdat dit me in de gelegenheid stelt om, als ik een keer zin heb, ad hoc op een voorbereid plekje te gaan vissen. Binnenkort zal ik dit dus gaan doen en uiteraard leest u hier dan daarover. Tot dan!

Vorige bericht      Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.