16 September: Een bericht van het management

header-droomvissen.nl evaluatieExact twee maanden na oprichting van de website “droomvissen.nl” is het  tijd voor een korte evaluatie. Ik doe met betrekking tot deze website niet aan SMART plannen, het moet een beetje op gevoel. 

Wat mijn gevoel betreft zit het wel goed. Het plaatsen van minimaal wekelijks een update kost nog geen moeite. Ik heb plezier in zowel het vissen als het schrijven. Om het vissen en berichtgeving daarover leuk te houden word ik gedwongen serieus te plannen en na te denken over wat ik doe. En dat komt het plezier en succes weer ten goede. Ik heb de afgelopen maanden natuurlijk ook wel wat geluk gehad met enkele prachtige vissen. 

Wat fotografie betreft moet ik wel één en ander verbeteren. Ik zal binnenkort toch aan de digitale (spiegelreflex?)camera met afstand bediening moeten. Foto’s van de IPhone zijn aardig maar ‘t kan zoveel beter. Geef me de tijd, ik zal me er in verdiepen en heb grenzeloze ambities!

Een andere wijziging is dat ik ga proberen op vaste tijden een update op droomvissen.nl te plaatsen. Het schrijven en voorbereiden kan ik alle dagen doen, het publiceren van de wekelijkse visverslagen zal vanaf nu op vrijdagochtend gebeuren. Ik neem natuurlijk de vrijheid om ook tussendoor eens iets te melden als ik dit de moeite waard vind.

Terug naar ‘t vissen

“Maar Ate”, hoor ik u denken, “allemaal leuk en aardig, maar is er ook nog gevist??!”  

Jazeker, beste ongeduldige meelezer,  er is zeker gevist. Allereerst heb ik zondagochtend een poging gewaagd. Ik heb al fietsend met een hengeltje onder de arm de gemeenschapspolder boven Driemond verkend op zoek naar een leuke sloot met wellicht wat ruisvoorns of polderschubjes. Helaas heb ik alleen maar erg ondiepe sloten gevonden en geen interessante vis gerelateerde activiteit waargenomen. De hengel bleef in het foedraal, geen vis-succes dus, maar na vier keer de spoorbrug op fietsen wel flink verzuurde dijbenen. 

Droomvissen gemeenschapspolder

Gemeenschapspolder

Zondagavond na het kijken naar Ajax in café het Helletje in Weesp en vóór het diner bij Ome Ko in Muiden heb ik revanche genomen. Ik heb een half uurtje met een spinhengel staan gooien in de Naardertrekvaart. De Naardertrekvaart verbindt de vesting van Muiden met de Vesting van Naarden. Diverse kleine baarsjes achtervolgden het spinnertje maar beten niet toe. Een flinke zeelt vond het nodig vlak voor mijn voeten in het kraakheldere water spottend naar me te gaan staan wuiven met zijn staart, maar het echte vuurwerk kwam van een klein snoekje dat de spinner tussen de kaken pakte en niet meer losliet. De haak lag los in zijn bek maar de vis wou zijn vangst niet prijsgeven. En zo lag er tijdens het diner toch nog een stinkend net naast me op het terras.

droomvissen snoek en spinner

Droomvis in wording

Het snoekje van een centimeter of 35 zwemt overigens weer in de Naardertrekvaart. Bij terugzetten heb ik het beestje geïnformeerd over de verblijfplaats van die bijdehante zeelt. Dat ie er maar van gaat groeien.  Ik hoop het beestje dan, over een jaar of 5, nog eens te vangen. 

Volgende week vrijdag 23 september volgt zoals beloofd de volgende update. 

Gegroet!