Ate naar Carp Zwolle

Carp Zwolle is een grote beurs voor karpervissers. In De IJsselhallen in Zwolle wordt deze driedaagse beurs jaarlijks georganiseerd en afgelopen zondag was ik erbij. Aangezien ik tegenwoordig regelmatig herkend word door wildvreemde karpervissers vanwege mijn schrijfsels op internet besloot ik incognito te gaan. Om te proberen volledig op te gaan in de massa werd een groene hoodie uit de kast getrokken evenals een blauwe jeans. Het plan lukte, ik ben door niemand herkend. De afleiding naast me, in de vorm van een hooggehakte dame die me vergezelde, speelde misschien ook wel een rol. Klik op verder voor een kort verslag van mijn bezoek.

Allereerst even een beetje klagen. De bereikbaarheid van de beurs laat te wensen over. Zolang je op de A28 rijdt gaat alles goed, maar als je de aanwijzingen op de borden volgt kom je er niet. “Voor IJsselhallen navigatie uit, volg ring Noord” staat er. Niet doen! Je eindigt in een nieuwbouwwijk aan de verkeerde kant van de stad. De ene na de andere auto met in het groen geklede kerels keerde daar via een U-turn en besloot toch maar de navigatie aan te zetten. Die werkte dus wel prima.

Parkeren op het terrein van de IJsselhallen zou ik trouwens ook afraden. Voor 10 euro per dag parkeren is natuurlijk van de zotte als je 200 meter verderop een gewone parkeergarage hebt waar je op zondag alleen tussen 13.00 en 17.00 hoeft te betalen en parkeren “slechts” 1,80 Euro per uur kost. Zo gezegd, zo gedaan.

De beurs zelf bestaat uit 5 hallen vol met stands van verschillende bedrijven. Alle grote merken op het gebied van karpervissen zijn aanwezig en alles op karpergebied komt voorbij. Er is zelfs een grote vijver aanwezig waarin radiografisch bestuurbare voerboten gedemonstreerd kunnen worden. Ook lopen er diverse beroemdheden op karpervisgebied rond.

Carp Zwolle 2019 plattegrond

Plattegrond van Carp Zwolle

Zelf had ik van tevoren een selectie gemaakt van bedrijven waar ik een kijkje wou nemen. Zo heb ik verschillende bedrijven op het gebied van boilie-rol-materialen bezocht. Rollycarp, Boilie Lab en Boilie Roller zijn enkele van dit soort bedrijven. Diverse apparatuur heb ik laten demonstreren. Wellicht is het nog eens interessant om met een groepje vissers gezamenlijk te investeren in een effici├źntere boilie rol installatie.

Een bezoekje aan de stand van boiliebedrijf Martin SB was ook zeker de moeite waard. Door Martin SB vertegenwoordiger Rolf Bouman heb ik me laten voorlichten over hun producten. Voor wie Rolf Bouman niet kent: Rolf had onder zijn alias “de Peuteraar” jarenlang een enorm leuk blog over zijn karpervisavonturen. Tegenwoordig schrijft hij veel voor de grote karpervisbladen en is hij dus vertegenwoordiger van Martin SB. Rolf heeft me diverse producten van Martin SB laten zien en tussen neus en lippen door ook nog wat verteld over zijn recente vangsten. Daarnaast heeft Rolf me ook nog wat tips gegeven met betrekking tot viswater rond Amsterdam en een tipje van sluier opgelicht over hoe hij zijn wintervisserij aanpakt.

Ook de magazines waarvoor Rolf Bouman vaak schrijft (zoals de Karperwereld en Karperwereld online (KWO)) waren trouwens vertegenwoordigd op de beurs. Een gratis Karperwereld ging in mijn tas mee naar huis.

Cadeautje van de beurs

Karpervissers laten jaarlijks een flinke lading lood in het milieu achter en het spreekt voor zich dat we daar met zijn allen niet blij mee zijn. Uitstekende alternatieven op het gebied van loodvrije gewichten zijn er ondertussen. Ik heb van diverse bedrijven op de beurs hun opties bekeken. Het is duidelijk dat je lood prima kunt vervangen door niet-giftige alternatieven. Mijn beslissing staat ondertussen vast, ik ga loodvrij vissen in 2019.

Tijdens Carp Zwolle kun je ook lezingen volgen. Mijn interesse ging met name uit naar een verhaal van Joris Weitjens over de spiegelkarperprojecten. Ruim een uur wist hij zijn toehoorders te boeien met wetenswaardigheden en beeldmateriaal over karperuitzettingen, groei, overleving, bijzondere migratie en legendarische karpers. 

Joris presenteerde in het donker

Van ongeveer kwart voor 11 ‘s ochtends tot even na 3 uur ‘s middags heb ik met veel plezier en leuk gezelschap op de beurs rondgelopen. Resumerend is Carp Zwolle een erg leuke beurs die de 13 euro entreeprijs zeker waard is. Bereikbaarheid en parkeermogelijkheden zijn prima als je de navigatie aanhoudt en even een parkeergarage in de buurt op zoekt. Zelf heb ik me er dus prima vermaakt.

Voor zover dit verslag. Later in de week heb ik nog wat ander nieuws voor u. Tot dan!

Vorige bericht       Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.