8 november: Richting winter

Hoi, de afgelopen week heb ik twee keer gevist. Op vrijdagmiddag heb ik gesleept met kunstaas teneinde een paar snoekjes te verleiden. Helaas vruchteloos. Zaterdagavond heb ik ’s avonds een zorgvuldig opgebouwd voerstekje op de Vecht zonder resultaat bevist. De derde blank op rij dus. Ik doe iets niet goed. Niet gestoord door aanbeten had ik alle tijd om een plan van aanpak te bedenken. Lees meer daarover in dit blog door op ‘lees verder’ te drukken.

Dat ik geen snoek ving heeft te maken met mijn waterkeuze. Een dichtgegroeid plasje bevissen met kunstaas is vragen om ellende. Ik was meer bezig waterplanten uit de dreggen te plukken dan te vissen. Het enige visje dat aanbeet schoot al snel weer los. Twee uren kanode ik en toen gaf ik er de brui aan. Niet omdat ik het niet naar mijn zin had maar omdat het donker werd. Hier moet ik later, als het kouder is en de waterplanten zijn afgestorven, nog maar eens terugkomen.

De plugjes van vandaag, boven de Salmo Minnow, onder een Rapala Jointed

Karpervissen kan nog prima, het vangen wordt alleen wat lastiger. De watertemperatuur is aan het zakken en een oostelijke wind is ook niet ideaal. Een kleine vier uren wachtte ik zaterdagavond op een aanbeet. Helaas bleef deze uit. Een kunstaasvisser die het nodig vond in het donker een half uur mijn stek te bekogelen met kunstaas zal de kans op een karper ook niet vergroot hebben.

Tijdens het vissen heb je natuurlijk alle tijd om even wat zaken op een rijtje te zetten. Dat heb ik dus gedaan. De conclusie: ik heb een doel nodig. En dus stel ik doelen.

Doel 1

Qua snoekvissen wil ik de komende weken een keer een metersnoek vangen. En hiermee op de foto. Viswater en aanpak zal ik moeten aanpassen. Niet meer ad hoc slepen met plugjes, maar een zone waar ik hun aanwezigheid vermoed uitkammen. Met geschikt aas. En een onthaakmatje mee dus, en een statief voor een camera. Misschien dat ik dit gewoon een project moet maken en een passende naam verzinnen. Ik kom er op terug!

Doel 2

Qua karpervissen heb ik, behalve eens een karper vangen, nog geen concreet doel. Wel een plan van aanpak. Eerst wil ik nog een paar stekken hier in de buurt van Weesp proberen. Het is me eerder gelukt in november bij een watertemperatuur onder de 10 graden een karper op de Vecht te vangen. Gewoon koppig doorzetten. En mocht dat op niks uitlopen, dan heb ik een paar potentiële winterstekken op het oog. En als dat op niets uitdraait kan ik altijd nog naar een gemakkelijker afgesloten water gaan kijken. Geen concreet doel dus, maar wel een houvast voor de komende periode.

Ik hou u op de hoogte, tot later!

Vorige bericht      Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.