7 oktober: even met de kano er op uit

De dieptemeter werkt weer, een tweede hengelsteun is aangeschaft, thuis kreeg ik toestemming en dus ging ik gisteren na werktijd nog even met de kano de Vecht op. Twee snoekhengeltjes gingen mee. Een grote spinner leverde drie van de vier aanbeten op. De andere aanbeet kwam op de Salmo Hornet. Klik op lees verder voor het fotoverslag.

Ik vertrok rond half 6 van Weesp richting Muiden. Met de wind in de rug peddelde het heerlijk.

Met de kano op de Utrechtse Vecht

met de kano op de Vecht

De eerste aanbeet kwam na een half uurtje, op de kleine hornet plug. Een mooie baars zag er een smakelijk hapje in.

Iets meer dan een half uur later besloot ik het tweede plugje waar ik mee viste te vervangen door een spinner. Een goede keus zo bleek. Nog geen vijf minuten later klapte er een snoekje op. Helaas schoot deze los.

Gelukkig kwam snel een herkansing en bleef dit snoekje wel hangen.

Even later miste ik weer een snoekje op de spinner en nog even later werd het blikwerk opnieuw door een snoek aangevallen. Deze mocht ik wel even in het rubber-gecoate net opsluiten. De haak zat nergens vast, de snoek hield deze gewoon tussen de kaken. Met enige overredingskracht deed het beest de bek open en kon ik mijn blikwerk bevrijden. Vervolgens kreeg ook deze vis zijn vrijheid terug.

Snoekje krijgt zijn vrijheid terug

Toch wel opvallend, vrijwel overal is de Vecht tussen de 2 en 3,5 meter diep. Het blinkertje loopt misschien op 1 meter onder het oppervlak. Desondanks wordt deze meer gepakt dan het hornet plugje dat veel dichter bij de bodem actief is.

Terwijl het begon te schemeren greep ook een baars nog even het ronddraaiende blinkertje.

IJzervreter

In het donker schoot ik nog een paar plaatjes van mijn route.

Met de kano op de Utrechtse Vecht

Vecht in de schemering

Met de kano op de Utrechtse Vecht

Spoorbrug bij Weesp, bijna thuis

Met de kano op de Utrechtse Vecht

Naar de opstapplaats in Weesp

Rond 8 uur was ik weer thuis. Toch weer even de zinnen verzet en een frisse neus gehaald. Vanavond ga ik voor het eerst voeren voor mijn vispoging met Mike van het komende weekend. Een heel nieuwe stek op de Vecht ga ik van aas voorzien. De nieuwe boilies staan al klaar.

Links de nieuwe grotere, rechts de kleintjes

Ik spreek u later weer, tot dan!

Vorige bericht      Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.