7 November: Het is stil aan de waterkant

Goedemorgen. Afgelopen zondag is er weer eens op karper gevist. Anderhalve week geleden heb ik 40 kg Spicy Seven boilies laten draaien dus ik kan er weer tegenaan. Nieuwe stekken uitproberen terwijl de watertemperatuur richting de 10 graden gaat is misschien niet het meest kansrijk maar ik haal er wel plezier uit en daar gaat het toch om. Laat me u op de hoogte brengen van het één en ander. 

Allereerst over dat boilies maken. Zelf mengde ik de droge ingrediënten in een ton en in een andere ton de natte. Ruim 200 eieren werden bijvoorbeeld geslachtofferd en gemixt met onder andere melasse en garnalenpasta. Dat geheel bracht ik naar de boilie-rol-service en in een grote mixer werden beide tonnen geleegd en werd er deeg van gemaakt. De klont deeg werd vervolgens in een worstenmachine gegooid, deze poepte een lange worst uit die automatisch in stukjes werd gesneden en vervolgens door een rolmachine viel. Ik heb een kort filmpje gemaakt van hoe dit in zijn werk gaat.

Na een half uurtje ongeveer is al het deeg verwerkt en kunnen de boilies gestoomd worden. Weer even later kan ik met twee volle zakken boilies weer naar huis. Afijn het resultaat is dat ik nu een bomvolle vriezer heb en hier en daar alvast wat aan het voeren ben.

actuele watertemperatuur van het IJmeer

Drie dagen heb ik gevoerd in Weesp. De oude industriehaven, ook wel Aquamarijn genoemd, is de plek waar het moest gebeuren. Met de lange prodding stick heb ik langs de kant lopen prikken en een plek gevonden waar 5 meter water stond.  Omdat links en rechts van deze plek het ondieper was leek dit me een mooie stek. Dat dit niet ver was van de doorgang naar het Amsterdam rijnkanaal (ARK) was ook mooi meegenomen.

mijn stek

De linker hengel lag dus onder de eigen kant in dat diepe gat. De rechter hengel lag meer richting wijd onder aan het talud. Ook hier stond ongeveer 5 meter water.

doorgang naar het ARK

Vier uren heb ik er afgelopen zondag gezeten, en helaas gebeurde er verder niets. Nou ja niet in het water. Op de kant was het een komen en gaan van hardlopers, hondenuitlaters en wandelende of fietsende stelletjes. Van even na 8-en tot even na 12-en heb ik het geprobeerd en geheel pieploos ging ik daarna weer naar huis.

Toch heb ik wel vertrouwen in deze stek en in dit water. Vissen van het ARK kunnen hier mooi ontsnappen aan het eeuwige gestamp van dieselmotoren en even uit de stroming bijkomen. Misschien is de zonkant tegen de huizen interessanter maar daar kun je zonder bootje niet vissen. Ik zal er nog eens verder over nadenken maar dit water is zeker nog niet afgeschreven.

boilies laten draaien

Laarzen en voerboilies staan klaar bij de voordeur

Ondertussen ben ik op nog drie stekken aan het voeren. Vrijdag ga ik met Mike weer een poging wagen en dan volgende week misschien een keer een avondje. Genoeg plannen dus weer. Ik houd u op de hoogte!

Tot later!