7 Mei: Paaiende karpers

Overal in Nederland is water en er is altijd wel wat te genieten. Gisteravond fietste ik langs mijn voerplekjes om deze van boilies te voorzien. Onderweg schoot ik de foto in de header hierboven. De Vecht met ondergaande zon, prachtig toch?  

Vanochtend onderweg naar mijn werk fietste ik wederom langs water. Dit keer geen rivier maar een ondiep slootje. Wat gespat en geplons trok mijn aandacht. Er waren duidelijk karpers aan het paaien. Met de GSM heb ik wat opnames gemaakt.

Eerst een filmpje van een groepje karpers onder de eigen kant dat tussen de liefdestaferelen door even aan het relaxen was:

Aan de overkant ging het paaien gewoon door. Ik besloot even om te lopen. De vissen daar stoorden zich niet aan mijn aanwezigheid. Ik maakte wederom een opname met de GSM. Ditmaal van deze paaiende karpers:

Ondertussen kwam in het midden van de sloot ook nog een flinke snoek van zo’n 80 centimeter voorbij glijden. Ik heb geprobeerd deze vast te leggen maar de snoek was helaas op de video niet goed te zien. Geen beelden voor u dus.

Twee weken geleden werd er ook al gepaaid, op de BVK website stond een filmpje daarvan. Hier de link. Op dieper water zal de paai nog wel even op zich laten wachten. Later in mei hoop ik daarvan getuige te zijn.

Gisterochtend werd er trouwens ook nog gevist. Samen met een andere Weesper Fries, Klaas Dijkstra, deed ik mee aan een koppel-viswedstrijd op de Vecht. De uitbater van café het Helletje strikte me een aantal weken geleden, tijdens een onbewaakt moment na een aantal licht alcoholische versnaperingen, voor deze wedstrijd.

Prachtige lucht boven café het Helletje (verlicht uithangbord) eerder dit jaar

Samen met Klaas vertegenwoordigde ik het café en dus moest ik zondagochtend vroeg aantreden. Gelukkig vang ik tegenwoordig weinig witvis. Helaas was dat ook zondagochtend het geval. Mijn net bleef droog en dus vielen we niet in de prijzen. Voorlopig zal ik wel niet meer op een uitnodiging hoeven rekenen…

Overigens heb ik me verder in het bootje prima vermaakt. Prachtig weer, een mooie omgeving en prima gezelschap. Hieronder een selfie die Klaas maakte van ons tweeën.

Ate (Klaas) en Klaas

Deze week zal er weer twee keer gekarperd worden. De update frequentie blijft dus hoog. Een goede reden om regelmatig deze site even te bezoeken dunkt me. Tot later!