5 Maart: karperen op de Vecht

Gisteren een serieuze vispoging op de Vecht. Vandaag het verslag. Van 1300 tot 1900 heb ik gevist. Nu een keer een verhaal met weinig woorden maar gewoon wat foto’s met begeleidende tekst: 

Hieronder mijn stek en hengelopstelling. Ik viste net voorbij het riet. Hier voer ik ondertussen anderhalve week elke dag wat “Number Two” boilies.

vispoging op de Vecht

Ziet er toch strak uit?

Mijn onderkomen. Sinds kort ben ik ook bezitter van een paraplu. Dat ding houdt niet alleen wind en regen tegen, maar schermt me ook af van te veel aanloop van voorbijgangers achter me. En dat voor een tientje.

Onderkomen

De rechterhengel viste ik met een pop-upje boven mijn aas.

De linker hengel iets verder uit de kant met een 15 mm boilie onder de haak.

Vandaag geen duikende meerkoeten. Wel een meerkoet die vriendjes met me werd. Hij liep de hele middag om me heen te grazen. En kon wat boiliekruim wel waarderen.

Watskeburt?

Op een gegeven moment kwam een sportvisser in een kano langs. Het was Pieter, een hartstochtelijk visser uit de bollenstreek. Hij was aan het verticalen en had de pech dat juist vandaag vier snoeken in zijn shads beten. We hebben leuk gesproken en geconnect via Facebook. 

Uiteindelijk heb ik 6 uren gevist. Na een uur of drie een aanbeet, een halve meter brasem.

de eerste vis op de Number Two boilie

Iets later weer een aanbeet, dit keer 57 cm brasem. Vandaag weer vis op de kant dus. 

wat een joekel

Toen het donker werd stopte ik. De komende week blijf ik stug wat doorvoeren, maar ik schroef de hoeveelheid iets op. Als ook brasems van de gedekte tafel mee snoepen kan dit geen kwaad. Later in de week dan maar eens een avondje pakken op deze stek.

Tot later!