5 April: Aanpassing van de plannen.

Goedenavond beste website bezoekers, u zat natuurlijk al met spanning te wachten op mijn verslag van de vispoging op de Vecht. U zult echter nog even moeten blijven wachten, in deze fase van de competitie wil ik Ajax zien voetballen en dus geen visavontuur tot laat in de avond. Dat is uitgesteld tot vrijdagavond. Wel heb ik na werktijd nog even de polder bezocht, met een hengel. Eens kijken of de karpers daar al wakker zijn. Mijn plan was om te zoeken naar actieve karpers en hen dan een rigje met een hondenbrokje, tijgernoot of wat mais voor te schotelen. Ik koos voor een zelfhaaksysteem, want ik wou ondertussen veel foto’s maken van wat ik om me heen zag.

Aldus ben ik gaan lopen langs het water. Het eerste interessante dat ik tegenkwam was een nest van een meerkoet, strak tegen de kant. Altijd leuk voor een plaatje.

nest van een meerkoet

Moeder koet zwom een eindje verderop en was t ‘duidelijk niet gecharmeerd van mijn aanwezigheid. Na het plaatje ben ik daarom maar doorgelopen. Stom beest…

Een eindje verder was duidelijk karperactiviteit, een flink bellen plakkaat was zichtbaar en de kolken ernaast gaven aan waar de staart van de karper vlakbij de het oppervlak stond te zwaaien.

actieve karpers

azende karper

Toen ik erbij ging zitten bleek even verderop nog een karper actief te zijn. Weer even later sprong er zelfs een karper uit het water. Ik besloot een een klein voerplekje te maken tussen al de activiteit in en mijn rigje kwam op de rand daarvan te liggen. Ik viste zonder beetverklikker, een strak lopende lijn zou ik wel moeten opmerken. De hengel lag overdwars op de kant, zo weinig mogelijk boven het water.

hengel zoveel mogelijk boven de kant

Ook zelf zat ik verstopt tussen het opgroeiende onkruid. Geen vis kon me zo zien.

bloeiend onkruid

 Helaas bleef al de visactiviteit bij lijnzwemmers, drie keer liep mijn lijn strak en schrok een vis van de lijn waar hij tegenaan zwom. Dat resulteerde dan vervolgens in een enorme golf van mijn visstek. Ik zal de volgende keer hiervoor een oplossing moeten verzinnen. Misschien toch met een pennetje, zodat de lijn recht omhoog gaat in plaats van door het water naar mijn hengel. Alternatief is vissen met een zinkende lijn die strak over de bodem gaat. Toen tenslotte een snoek mijn visstek ging gebruiken als jachtgebied en continue de boel op stelten zette, me zelfs uitdaagde met een sprong vlak voor mijn neus besloot ik op te ruimen. het was duidelijk, de vissen zijn hier wakker.

Ik ben dus in een deel van de missie geslaagd. Ik weet dat de vis hier ook los is en als ik nu en dan wat voer is dit een prima back-up stek voor als ik een keer snel tussendoor wil vissen. De volgende keer komt die vangst dan wel.

Tot slot nog een foto van een stel jonge Nijlgansjes dat de omgeving terroriseerde.

Nijlgans kroost

De ouders hielden hun kroost vanaf de kant goed in de gaten. Vrijdag volgt de beloofde langere poging op de Vecht. Ik voer daar gewoon door. In het weekend dan weer een verslag.

Tot later!