2 April: even proeven

Ik had geen concrete plannen en dus moest er relatief ad hoc gevist worden dit weekend. De voerstek op de Vecht krijgt nog dagelijks wat voer, maar daar ga ik woensdagavond oogsten. Die stek viel dus af. Na lang piekeren besloot ik de gemakkelijke wateren door te strepen en te beginnen met een water waar meer doorzettingsvermogen voor nodig is. Ik ga karpervissen op het Amsterdam Rijnkanaal. Nadat ik vorig jaar op de Vecht mijn eerste karper ving heb ik dit jaar als doel om ook op het ARK mijn eerste karper te vangen. 

Zaterdagavond heb ik daar dus gevoerd. Ik ken een stuk bij Weesp waar recent langs de oever een aanlegplaats voor vrachtschepen is gemaakt. Daar is dus gebaggerd. Het is hier ineens een meter dieper dan de rest van de oever. Verder wordt hier relatief warm en zuurstofrijk water van de rioolwaterzuivering in het ARK geloosd. Op zaterdag heb ik hier anderhalve kilo mix van mais met hennep en tijgernoten gevoerd, plus nog zo’n 750 gram vers gedraaide boilies.

mais-tijgernoten-hennep-boilie mengsel

Alles strak tegen de kant, achter de balk in de inhammen van de metalen beschoeiing. Op zondag zou ik het een paar uren proberen.

ik voerde rechts van de balk in deze inhammen

Om eerlijk te zijn had ik geen vertrouwen, het water is nog koud, de stek een lucky shot, maar ik wou gewoon even proeven aan dit water. Eens kijken hoe mijn onderlijn en lood combinatie bleef liggen in het geweld van voorbij ploegende vrachtschepen. Kijken of ik het langs dit water volhoud. En als er aas op de bodem ligt is er altijd de kans op een gelukje.

karpervissen op het Amsterdam rijnkanaal

voorbij ploegende vrachtschepen

Afijn, drie uurtjes heb ik het hier gezeten en het waren drie mooie uurtjes. Ik kreeg nog even bezoek van een snoekbaarsvisser uit Nederhorst den Berg. Hij moet nog even wachten voordat de hengels weer gebruikt mogen worden. Vanaf Juni mag snoekbaarsvissen weer. Ook mijn vriendin kwam even langs gefietst. Ik had verder een prima plekje, de zon mooi van voren, het weer was prima, mijn lood bleef goed liggen, alleen de aanbeten ontbraken. 

prima plekje.

Goed, vandaag was even proeven, ik ben dus helemaal niet ontevreden. Ik zal me de komende tijd wat meer verdiepen in dit water, er komen meer pogingen. 

thermoskan koffie was weer mee

Aanstaande woensdagavond zal ik weer vissen, dan op de Vecht. Hier heb ik dan anderhalve week gevoerd. Na woensdag volgt er weer een update, 

Tot dan!