30 juni: een tussendoortje met de kano

De viszin was snel terug! Grootse karpervisplannen heb ik. Een handvol stekken schreeuwt om aandacht, en ik heb ook wilde plannen om eens een karpervisfilm te gaan maken. Kijken of ik iets van de aanpak en beleving vast kan leggen in bewegend materiaal. Maar eerst iets anders. Nu de temperatuur iets aangenamer wordt is het heerlijk om ‘s avonds nog even met de kano op stap te gaan. Deze ligt gewoon in de tuin, maar binnen 5 minuten kan ik al op de Vecht peddelen. En op de kar achter de fiets is mijn actieradius in principe onbeperkt. Van de week ging ik er dus op uit, kano achter de fiets, het avontuur tegemoet.

In de kano had ik twee lichte snoekhengeltjes gelegd. Een paar kleine plugjes gingen mee, evenals een schepnet. En een grote zak boilies. Als ik ergens een interessant plekje zou zien kon ik vast wat strooien. In vergelijking met het karpervissen is de snoekvisvoorbereiding minimaal. Geen voerbeurten, niet boilies kopen, en geen gedoe met stekken, maar gewoon hengeltje mee, plastic kunstvisje links, een tweede rechts en peddelen maar.

Onderweg langs de Vecht even een fotootje

Ik viste met kleine plugjes, en rekende op baars, maar toch was de eerste aanbeet van een snoek. Ik schat zo’n 75 cm lang.

Een beetje onwennig paste ik de kieuwgreep toe, het is toch al weer een tijdje geleden. Even later zwom de vis weer de diepte in.

Een stukje verderop trof ik een school baarzen. Een tiental vergreep zich aan mijn Salmo Hornet, op een gegeven moment hingen er zelfs twee tegelijk aan. Hieronder wat plaatjes. Links de twee van de duo aanbeet.

En tot slot kwam ook een derde type rover even langs. Een prachtig snoekbaarsje pakte eveneens de Salmo Hornet. Let op de tekening van de rugvin, is hij niet prachtig?! 

Onderweg verzamelde ik nog even een lading troep uit het water en van een stuk verlaten oever. De restcontainer is weer wat voller, de waterkant wat schoner. Dit was niet alleen een ontspannend visavondje, maar nog een nuttige ook!

Ondertussen is een karpervis-idee verder gerijpt en zijn de eerste acties voor een volgend avontuur ondernomen. Ik heb er zin in! Daarover snel meer informatie, hopelijk met wat mooie vissen op de foto! Tot later!

vorige bericht    volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.