3 Mei: aanpakken!

Onze kat krijgt regelmatig de kous op de kop. Letterlijk. Nou ja, feitelijk is het een sok, maar zo gaat het spreekwoord niet. Letterlijk een kous op zijn kop dus. En dan alleen als hij niet oplet, want Keessie, zo heet de kat, is inmiddels een meester in het ontwijken van naar hem toe gegooide sokken.

Zelf krijg ik soms ook de kous op de kop. Maar dan figuurlijk. Afgelopen week was weer eens zo’n moment. Een grote vis brak mijn onderlijn. Niet de eerste keer dat ik een grote vis verspeel. En niet de eerste keer dat de onderlijn de boosdoener is. Tijd om dit probleem voor eens en voor altijd te tackelen.

Allereerst moesten al mijn onderlijnen weg. Als ik er 1 niet kan vertrouwen dan geldt dat ook voor de andere. De hele bos ging de kliko in. Vanaf nu knoop ik mijn onderlijntjes van 25 lbs combilijn in plaats van 15 lbs lijn. Wat extra marge dus. 

En nu ik toch aan het vervangen ben bestel ik ook meteen wat nieuwe haken. Zelfde model als mijn Gamakatsu’s, maar verkrijgbaar zonder weerhaak. Ik moet er niet aan denken dat met de extra sterke onderlijn een eventueel verspeelde vis deze niet kwijt kan raken.  Haken helemaal zonder weerhaak dus.  Piet Vogel Super Strong haken zijn het geworden. Zelfde model als de Gamakatsu’s, maar zonder weerhaak, met doffe coating en met goede recensies. Hopelijk doen ze hun naam eer aan. 

Met zorg knoop ik de onderlijntjes, het 8-knoopje perfect uitgelijnd. Hier mankeerde het ook nog wel eens aan. Voor mij trouwens ook geen gekochte line-aligners meer. Een mooi strak krimpkousje rond het haakoogje blijft beter in positie en is perfect op maat te maken. Zie hier het resultaat van de vernieuwde aanpak.

Links de Piet Vogel Super Strong met krimpkousje, rechts de wartel met de 8-knoop

Mijn oude onderlijn mapje is ook een puinhoop. De rigjes glijden steeds in elkaar en vormen zo een kluwen. Dit wil ik niet meer. Ik wil een map waar de rigs mooi op hun plaats blijven zitten, waar ook langere rigs in kunnen, waar ik mijn leaders ook in kwijt kan. Een mapje zonder verdere overbodige poespas. Eén voor één vallen de opties af tot er slechts 1 overblijft die aan mijn wensen voldoet, dus deze wordt het. De Rig Safe van Korda.

rig wallet

Linker foto mijn nieuwe rig box van Korda. Rechter foto links de rigs, rechts de leaders.

Het oude mapje gebruik ik vanaf nu voor afgekeurde onderlijntjes. Dan slingeren deze ook niet meer los rond in de tas.

Rigjes blijven mooi op hun plaats.

In bovenstaande foto’s het resultaat van de aanpassingen. Een handvol nieuwe rigs heb ik geknoopt. Kneiter-bestendig. Ik ben er weer helemaal klaar voor. Laat die biggen maar komen. Ik spreek u later weer. Tot dan!

Vorige bericht      Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.