25 Juni: Drie jaar Droomvissen.nl

Goedemorgen! Mijn blog Droomvissen.nl bestaat vandaag 3 jaar. Vijfentwintig juni in het jaar 2016 werd het eerste bericht geplaatst. Nu, 269 berichten later, is het eind nog niet in zicht. Met bijna 90 berichten per jaar is mijn blog voor zover ik weet op dit moment het meest geupdate blog van een sportvisser in Nederland.

Qua populariteit mag ik trouwens ook niet klagen. Al meer dan 30.000 keer heeft iemand een blog van mij gelezen en met meer dan 500 unieke Nederlandstalige bezoekers per maand, een aantal dat nog steeds iedere maand toeneemt, doe ik blijkbaar toch iets goed. Jarenlang heb ik genoten van schrijfsels van anderen. Ik ben blij dat anderen blijkbaar mijn blogs ook op prijs stellen.

Over schrijfsels van anderen gesproken:  één van mijn favoriete schrijvers over karpervissen is nog altijd Co Sielhorst. Samen met onder andere Joris Weitjens en Robert-Paul Naeff schreef hij in de jaren 90 het boek “Gejaagd door de Karper”. Een uniek boek dat ik nog steeds regelmatig opensla als ik zin heb in mooie visverhalen. Co Sielhorst schreef daarnaast elke week op de website TotalFishing over zijn jacht op grote karpers (Karperpassie) of (in de winter) over zijn jacht op grote snoek (Megasnoek). Op vrijdagochtend las ik steevast zijn nieuwe visverslagen. Hieronder ziet u een foto van Co Sielhorst met een megavangst. Ik heb deze foto gekopieerd van de website TotalFishing. Als u op de foto klikt wordt u doorgelinkt naar het verhaal  van de vangst van deze vis.

Co Sielhorst met een prachtige schubkarper van meer dan een meter lang

Behalve schrijver en karpervisser was Co Sielhorst ook hengelbouwer. In Culemborg bouwde hij hengels die hij uitbracht onder de naam Tackle 2000. Al langere tijd heb ik op marktplaats een zoekopdracht open staan voor Tackle 2000 hengels. Voor mijn visserij in obstakelvrij water en voor de wintervisserij was ik op zoek naar 2 lichtere hengels gebouwd door Co Sielhorst. Toen ik vorige week voor een spotprijsje twee hengels voorbij zag komen die aan beide wensen voldeden sloeg ik meteen toe. Twee juweeltjes van hengels zijn nu van mij. Later dit jaar zal ik er ongetwijfeld mee gaan vissen.

Verkennen met de kano:

Onlangs maakte ik een kanotocht van Weesp, via de Vecht richting Zuid Oosten naar Fort Uitermeer, vandaar over de ‘s-Gravelandsevaart en vervolgens omhoog via de Karnemelksloot naar de Naarder Vesting. Vandaar ging het linksaf, via de Naardertrekvaart richting Muiden en vandaar weer via de Vecht naar het Zuiden, terug naar Weesp. In totaal iets meer dan 22 kilometer peddelen.

Mijn kanotocht

Behalve genieten van het mooie weer en het aangename gezelschap bij me in de kano was het doel van de tocht natuurlijk ook om karpers te spotten. Helaas heb ik geen karpers kunnen ontdekken, maar onderweg heb ik wel diverse interessante stekjes gezien. In de toekomst hoop ik hier mijn voordeel mee te gaan doen. Hieronder een korte foto impressie van het kanovaren.

kano varen tussen Weesp en Naarden

Ganzen op de Vecht

kano varen tussen Weesp en Naarden

‘s-Gravelandsevaart

kano varen tussen Weesp en Naarden

Karnemelksloot

kano varen tussen Weesp en Naarden

Binnenkomst Naarden

kano varen tussen Weesp en Naarden

Naardertrekvaart

Even vissen

Een baaitje in deze Naarderboezem leek me een plek waar karpers wel eens zouden kunnen paaien. Ondiep water, veel begroeiing en lekker beschut. Hier in de buurt besloot ik afgelopen dagen wat van mijn nieuwe boilie Zoet™ te strooien. Misschien hingen er wat karpers rond in afwachting van wat warmer weer. Twee keer ging een kleine kilo boilies verspreid langs de kant in het water. In het weekend heb ik hier ‘s avonds enkele uren met mijn hengels gezeten.

Mijn baaitje in de schemering

Voor mijn voeten was duidelijk een snoek op jacht op de stek. Diverse keren zag ik kolken en visjes wegspringen. Ook deed de snoek op een gegeven moment een poging mijn boilie te pakken toen ik deze indraaide. Gelukkig liet de vis snel weer los.

Flinke aantallen muggen zwermden rond mijn hoofd. Met mijn laarzen in de stinkende drek en mijn hoofd als landingsbaan voor bloeddorstige muggen heb ik wel eens lekkerder aan de waterkant gezeten.

zwerm muggen

Qua aanbeten bleef het te stil. Enkele keren een piep door een lijnzwemmer, maar dat kan ook de snoek geweest zijn. Op een gegeven moment wat gerommel en toen ik ophaalde bleek alles weg te zijn, inclusief mijn leader en lood. Ik vermoed dat een krab mijn lijn te grazen heeft genomen. Een jaar geleden zag ik hier in de buurt al eens een grote wolfhandkrab. Het gebrek aan interesse van karpers, in combinatie met de stinkende stek en de aanwezigheid van krabben doet mij besluiten deze stek te laten voor wat het is. 

Dit keer geen vangsten dus. De voorbereidingen voor mijn volgende visavonturen zijn al weer in volle gang. Ik ga komend weekend namelijk harder vissen dan ooit te voren. Over deze visplannen vertel ik later in de week meer. Tot dan!

2 gedachten over “25 Juni: Drie jaar Droomvissen.nl

 1. Hi,

  Zag je tekst over Co Sielhorst.
  Heb zelf 5 handgebouwde hengels van Co die ik over heb.
  Gaat om 2 glashengels 21/4lbs 11 ft, 2 carbon Medium tapers 12 ft en 1 hele zalm/karperhengel van 15’lang. Dit is een prachtige penhengel en erg parabolisch.
  Weet niet of je nog op zoek bent maar dan moet je het maar even laten weten.
  Alvast bedankt.

  Groet Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.