Introductie van de Spiegelkarperproject wedstrijd 2019!

Spiegelkarperproject wedstrijd 2019Hoi. Komend weekend is het eerste wedstrijdweekend van de spiegelkarperproject wedstrijd van de Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV) en ik doe weer mee! Al enkele maanden staat het komende weekend rood omcirkeld in mijn agenda. Het spel interesseert me dit keer niet, ik ga voor de knikkers!

Uitleg Spiegelkarperproject wedstrijd 2019

Voor wie de SKP wedstrijd niet kent hier een korte uitleg. In en rond Amsterdam zijn door de AHV gedurende de afgelopen 20 jaren rond de drieduizend spiegelkarpers uitgezet. Doel van het SKP weekend is om deze vissen te vangen en te melden. Spiegelkarpers, gevangen op open water en die herkend worden van uitzetfoto’s leveren 3 punten op.  Spiegelkarpers gevangen op afgesloten water en gematcht aan een uitzet 2 punten. Overige spiegelkarpers leveren 1 punt op. Wie de meeste punten haalt wint.

De afgelopen jaren deed ik ook al mee aan deze SKP wedstrijd. In 2017 wist ik een publieksprijs in de wacht te slepen met de vangst van een reislustige Amsterdamse spiegel die maar liefst twee sluizen was gepasseerd. Over de vangst en de prijs kunt u respectievelijk hier en hier meer lezen.

Mijn prijswinnende spiegel uit 2017

Ons plan:

Samen met Mike heb ik me ingeschreven voor de juni-editie van de Spiegelkarperproject wedstrijd 2019. Omdat we voor de knikkers gaan hebben we, fanatiek als we zijn, de afgelopen week al diverse keren drie verschillende stekken op drie verschillende wateren flink aangevoerd. Dagelijks gaat er nu in totaal meer dan 5 kilo boilies in. Daarbovenop hebben we nog ruim gestrooid met kilo’s particles waaronder mais en tijgernoten. Meer dan 16 uur aan voorbereiding wordt in het visweekend geïnvesteerd. Ruim 16 uren zal ik in totaal ook gaan vissen.

Afgelopen jaar ving winnaar Sander Kunst maar liefst vier spiegelkarpers die alle vier gematcht konden worden. Met 12 punten ligt de lat dus hoog. Dat aantal evenaren is ons eerste doel. Mike heeft het gevoel dat we gaan winnen. Zelf ben ik in ieder geval van plan om harder te gaan vissen dan ooit tevoren.

Vrijdag, zaterdag en zondag gaat er dus gevist worden. Zaterdag zondag en maandag kunt u hier de visverslagen lezen. Tot later!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.