25 februari: een wijze les

karpervissen bij de sluis in MuidenKarpervissen op het open water is toch het leukste wat er is. Tenminste op sportvisvlak. Gisterochtend besloot ik daarom een voor de hand liggende stek in Muiden eens met een bezoekje te vereren. Twee dagen op rij had ik wat oranje boilies en blokjes gestrooid bij de sluis in Muiden. Deze sluis bevindt zich op de grens van de rivier de Vecht met het IJmeer en is bij vissers populair. Ik was benieuwd of de mosseltjes op de bodem ook in de winter karpers aantrokken.

Op 1 hengel viste ik met zo’n oranje blokje onder de haak. Wat kruim rond het aas zou vissen moeten lokken. Om mijn kansen te spreiden besloot ik aan hengel 2 een dood visje te hangen. Een flinke snoek zou ook welkom zijn. Uiteraard was het onderlijntje op deze hengel gemaakt van staal. Hieronder een fotootje van de beide onderlijntjes.

Vroeg vissen heeft in dit jaargetijde nog niet veel zin, ik verwacht de meeste activiteit van vissen overdag. Helaas neemt dan ook de activiteit op de kant navenant toe.

Toen ik om 11 uur mijn hengels in had liggen kreeg ik achtereenvolgens te maken met een paar jeugdige vissers die hun shadjes over mijn stek lieten dansen, een heerschap met een opgevoerde speedboot die exact boven mijn aas stuntelig de boot moest aanleggen, een vrouwspersoon met schel stemgeluid en (Oost-Indisch) dove hond, een verliefd koppeltje dat mij als fotograaf uitzocht en een stuk of 100 langs wandelende gezinnetjes. 

Piepers kregen ‘s ochtends nog even nieuwe batterijen

Na anderhalf uur gaf ik het op. Hier is alleen te vissen op tijden waarop een normaal mens in bed ligt. Later in het jaar, als het water weer een beetje opgewarmd is probeer ik het hier nog eens. Voorlopig moet ik toch ander water opzoeken als ik met plezier overdag wil vissen. Deze week dus niks gevangen. Tot later!

Deze kwam ook langs gekuierd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.