23 september: een foto-vis-verslag van vissen met een spinner vanuit de kano

Goedemorgen. Voor de Spiegelkarperproject-wedstrijd van volgend weekend zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang. Een enorme lading boilies zit weer in de vriezer en op twee stekken wordt momenteel al gevoerd. Een derde stek is ook uitgekozen, daar beginnen de voorbereidingen later in de week. Ik laat de karpers en mijn stekken verder even met rust. Omdat een weekend zonder vissen natuurlijk niet kan ben ik er afgelopen zaterdag met de kano op uit gegaan. Langs de kant sleepte ik een spinnertje door het water, aan de diepere kant een duikend plugje. Ik heb me prima vermaakt. Druk op lees verder voor het foto-visverslag.

Van 15.00 tot 20.00 heb ik een kilometer of 12 gekanood. Zes kilometer heen en 6 kilometer terug. Heel regelmatig werd met name de spinner gegrepen. Mijn eerste vis was een grote baars. Helaas had ik geen meetlint bij me. Ik schatte de vis op zo’n 40 centimeter. Een inschatting op basis van de foto leert me dat de vis minimaal 36 centimeter was. Ik hou het officieel bij 36. Desondanks een nieuw baars-lengterecord voor mij. Behalve deze baars ving ik nog een dozijn andere baarsjes van wisselend formaat en een handvol snoekjes van ongeveer 60-70 centimeter. De meeste snoekjes pakten de plug, de meeste baarsjes de spinner.

mijn nieuwe record, 36 centimeter baars.

vissen met een spinner vanuit de kano

baarsje met de spinner

vissen met een spinner vanuit de kano

Het plugje

vissen met een spinner vanuit de kano

Snoek aan de spinner

Op de terugweg was de zon ondertussen aan het ondergaan. Veel mooier beeld kan niet toch?

vissen met een spinner vanuit de kano

Uitzicht vanuit de kano op de Vecht

Later in de week zal ik een update plaatsen over mijn SKP plannen. Ook wordt er deze week nog een keer op snoek gevist in Friesland. Vrijdag barst vervolgens de SKP-wedstrijd los. Genoeg weer te beleven dus op sportvissersvlak. Ik spreek u later weer! Tot dan!

Vorige bericht      Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.