23 Juli: Even dropshotten, een wijs besluit

Goedemorgen! Voor vandaag stond een vroege karpervispoging op de planning. Ik had een mogelijk interessante stek uitgekozen en daar vervolgens een aantal keren gevoerd. Om op de gekozen stek te kunnen vissen moest ik wel tussen geparkeerde auto’s zitten. Niet echt hoe ik wil vissen. Ik hoopte dat ik me er voor een keer wel overheen kon zetten. Dat lukte me dus niet. Ik heb het geprobeerd maar gaf er om 7 uur de brui aan. Omdat ik nog twee uurtjes over had besloot ik de karperhengels thuis in te wisselen voor mijn dropshotsetje en daarmee nog even op pad te gaan. Over dat dropshotten volgt nu een kort verslagje.

Onlangs zat ik op een terrasje bij de sluis in Muiden. Als rechtgeaard visser hou ik altijd met één oog het water in de gaten en het was duidelijk dat tijdens de schemering er volop werd gejaagd door roofvissen. Ik besloot deze vissen eens te confronteren met Gerard, mijn roze shad.

Nadat ik met het dropshothengeltje in Muiden gearriveerd was begon ik lopend langs de kant. Terwijl ik langzaam liep liet ik het shadje vlak boven de bodem op en neer dansen. Al na een meter of 10 voelde ik iets tegenwerken. Een baarsje had de shad helemaal naar binnen gezogen en zich gehaakt. Een fotootje later mocht de vis weer zwemmen.

dropshotten

Ik ben zo een meter of 75 doorgegaan maar behalve een flinke klont mosselen kon ik verder niets haken. Wel raar dat ik de mosselen ving, het shadje hoort de bodem niet te raken.

klont mosselen op de shad

Nadat ik de hele bevisbare kant tussen de sluis en een paar aangemeerde boten afgevist had besloot ik werpend verder te gaan. Haaks op de kant viste ik zo het water af, weer terug richting de sluis. Niet veel later voelde ik een visje bijten. Het was geen joekel, maar vis is vis. Een klein snoekbaarsje was even fotomodel.

dropshotten

Even later voelde ik tijdens het binnenvissen van de shad een flinke weerstand, vervolgens wat harde rukken en dan daarna was mijn shadje weg. Blijkbaar had een flinke vis het roze dingetje gepakt maar daarbij de haak gemist. Gelukkig zat in mijn tas nog een tweede roze shad.

Niet veel later bleek dat ook het nieuwe shadje in de smaak viel. Opnieuw zag een klein snoekbaarsje er een smakelijk hapje in.

dropshotten

Toen weer even later een flinke baars de shad greep en ik na het fotograferen en retourneren mijn roze shadje kwijt was besloot ik er maar mee te stoppen. Geen idee waar het roze flubberstaartje gebleven was. Op de foto heeft de vis hem nog in de bek.

dropshotten

Bij het terugzetten had de vis de shad niet meer beet. Maar het dingetje lag ook niet op de kant. Bij het zoeken vond ik nog wel een shad met haak en loodkop van een collega visser. Deze zit nu in mijn vistas. Ik ben nu door mijn voorraad roze shads heen. Binnenkort moet ik dus even weer op bezoek bij een hengelsport winkel. 

Tot zover dit visverslag. Deze week gaat er vaker gevist worden. Onder andere als onderdeel van Project River Dance. Hou de site dus in de gaten. Ik spreek u later weer, tot dan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.