22 Oktober: een visverslag en wat updates

Hallo weer! Ik wil graag wat aangepaste en nieuwe plannen met u delen. U zit vast met smart te wachten op mijn karpervisverslag dat ik aankondigde. Daarnaast had ik door de hengelbreuk van vorige week een hengel-issue dat opgelost moest worden en natuurlijk was het dit weekend ook nog eens heerlijk snoekweer. Ik ben dus ook nog wezen trollen op snoek met de kano. Ga er maar even lekker voor zitten, dan breng ik u weer helemaal op de hoogte.

Allereerst met betrekking tot de hengels. Nadat ik vorige week 1 van mijn lange CJW hengels brak heb ik besloten de andere ook van de hand te doen. Ook een aantal andere visspullen die overbodig waren zijn inmiddels verkocht. Ik ben tegelijkertijd bezig met de aanschaf van drie 13 ft hengels die wel in mijn foedraal passen. Komende week haal ik deze hengels op en laat ik weer een vriezer vol boilies draaien en dan kan ik me opmaken voor een waar najaarsoffensief. Ik ben nog niet klaar met de karpers!

verkocht!

Nu het toch over karpers gaat: er stond nog een karpervispoging op de Vecht op de planning. Afgelopen week vertelde ik dat ik al enkele dagen aan het voeren was. Ik had er zin in. Helaas hoorde ik van een andere karpervisser waarmee ik voor de zekerheid even contact zocht, dat hij identieke plannen had op dezelfde stek. Hij was daar ook aan het voeren en zou er eind van de week gaan vissen. Ik besloot de stek maar aan hem te laten, het was zijn laatste poging voor dit jaar vertelde hij dus na dit weekend is de stek voor mij. 

Om er toch even lekker tussenuit te gaan heb ik gisteren met de kano op snoek gevist. Een kanotocht van Weesp over de Vecht naar Fort Uitermeer, daarvandaan richting ‘s Graveland en op een gegeven moment weer terug via dezelfde route. In totaal zo’n 16 km kanoën. Ondanks de regenbuitjes en nu en dan pittige wind een heerlijke tocht over soms prachtige sloten. Ondertussen trolde ik vanuit de kano. Trollen in deze betekenis is niets anders dan slepen met kunstaas. De snelheid van de boot is dan dus identiek aan de snelheid van het kunstaas. Ik trolde eerst met grote shads, maar gaandeweg de dag ben ik met pluggen gaan vissen en daarmee ving ik de meeste vissen.

Dit ruikt toch naar snoek

Het eerste snoekje dat beet schoot helaas nog los, daarna ving ik een aantal baarsjes en snoekjes.

trollen op snoek met de kano

dat past toch niet…

trollen op snoek met de kano

De grootste, misschien 60 cm

prachtige rovertjes

Ik kwam onderweg op de prachtigste watertjes.

En ving ook mooie visjes.

Helaas was ik regelmatig te laat bij een aanbeet, ik miste dus ook nog wat snoeken. En een flinke vis die ik wel haakte schoot na een tiental seconden weer los.

De laatste, van de Vecht

Helaas vandaag geen grote vissen die mijn aas zagen zitten. Zelfs op groot kunstaas, op een gegeven moment sleepte ik met een plug van ruim 20 cm, ving ik niet groter dan een snoekje van 50 cm. Die laatste vangst was trouwens weer op de Vecht. Aan het eind van de dag stond de teller op drie baarsjes, vier snoekjes, twee losschieters en een handvol gemiste aanbeten. Redelijk succesvol dus en al met al een heerlijke dag kanoën, waarbij ik ook voor de karpervisserij nog wel wat leuke plekjes ontdekt heb.

Gisteravond had ik nog even contact met Pieter, de sportvisser die ik vaker genoemd heb en die met een viskano regelmatig ook de Vecht aandoet. Hij gaf me nog wat tips en vertelde dat hij er gisteren 6 ving op de Vecht met als uitsmijter een vis van ruim boven de meter. Ik mocht de foto van hem hier plaatsen.

Pieter met zijn vis van ruim een meter.

Ik zal dus ook gewoon op de Vecht blijven vissen, dit soort joekels wil ik ook gaan vangen. Tussen neus en lippen door hoor ik hem uit over zijn aanpak. Beter goed gejat dan slecht bedacht nietwaar?

Genoeg visserij-wensen dus nog dit jaar. Ik ga gewoon door. Voor nu een fijne dag verder, ik ga me klaarmaken voor Feyenoord-Ajax. Ik spreek u later weer!

Tot dan!