21 November: SKP wedstrijd de prijsuitreiking

Afgelopen vrijdag was de prijsuitreiking van de spiegelkarperproject wedstrijd 2017 en als 1 van de prijswinnaars was ik persoonlijk uitgenodigd om ook aanwezig te zijn. Voordat ik over de prijsuitreiking vertel is het misschien wel leuk om mee te delen dat ik mijn foto met prijswinnende karper overal tegenkom. 

Ik heb een compilatie gemaakt van enkele plaatsen waar ik mezelf zag poseren met mijn Duitser.

Linksboven is van de website Karperwereld online, rechts een artikel in het AHV Vissen Magazine, het blad van de Amsterdamse hengelsportvereniging, links onderin een stukje van de facebookpagina van de Karperstudiegroep Nederland. Middenonder een stukje van de website van de stichting verantwoord karperbeheer Nederland.

Dan de prijsuitreiking in “het Wapen van Diemen”. Een stuk of 10 geïnteresseerden waren aanwezig voor de prijsuitreiking. Joris Weitjens startte met een kort overzicht van de vangsten. 79 karpervissers hebben 16 spiegelkarpers gemeld waarvan de helft van het buitenwater en de andere helft van afgesloten water.

Joris Weitjens vertelt over Ate’s wonderlijke reiziger

Een aantal vangsten werd er uitgelicht waaronder mijn “wonderlijke reiziger”. Joris vertelde dat het verhaal van mijn vis nog mooier was geworden. De vis die ik in het SKP weekend ving is in 2010 uitgezet in Amsterdam op de Westlandgracht en is in de jaren daarna daar een paar keer in de buurt gevangen. Sinds 2013 is de vis van de radar verdwenen totdat ik hem ving op 30 september 2017 in een heel ander stelsel (Naarder boezem). Dit is een tocht van toch ruim boven de 20 km.

mogelijke route via IJmeer

Anderhalve maand na mijn vangst is de vis weer gevangen op de oorspronkelijke uitzetplaats. De vis is dus weer terug gezwommen en moet daarbij weer twee sluizen gepasseerd zijn. Inderdaad een wonderlijke reiziger.

De prijsuitreiking zelf was daarna aan de beurt. De eerste prijs ging naar Sander Kunst. Een karpervisser die in alle edities van de SKP wedstrijd nog spiegelkarpers heeft gevangen. Hij ving maar liefst drie spiegelkarpers in dit weekend.

prijsuitreiking van de spiegelkarperproject wedstrijd

Sander Kunst en zijn eerste prijs (foto van zijn facebook pagina)

Met Sander heb ik nog even gekeuveld. Sander had eerder zijn eigen blog (boezemkarpers) maar is daarmee gestopt. Hij is nu druk bezig met een eigen aasbedrijf met de naam boezembaits.

De nummers twee en drie waren helaas niet aanwezig tijdens de prijsuitreiking maar krijgen hun beker en hun door Martin SB gesponsorde zakken met boilies op een later moment.

Daarna was de eer aan mij. Vanwege het bijzondere verhaal dat hoort bij mijn vis krijg ik een fotocamera van “sportvisserij Nederland”. Met Joris Weitjens heb ik afgesproken dat deze uitreiking gaat plaatsvinden tijdens een vergadering van de Belangenvereniging verantwoord karperbeheer in januari. Daarbij is ook iemand van sportvisserij Nederland aanwezig. Wel kreeg ik deze avond alvast een flinke zak boilies gesponsord door Carp Center Uithoorn. Carp Center Uithoorn is een jong boiliebedrijf dat is opgestart door Niels Weij. 

Na de prijsuitreiking werd nog een tweede zak boilies van Carp Center Uithoorn verloot onder de aanwezigen. Ik wou eigenlijk niet meeloten aangezien ik net een zak boilies gekregen had en de bui al zag hangen. Door de aanwezigen werd ik onder druk gezet toch ook mijn naam op een papiertje te schrijven.  U kunt de rest wel raden. Joris Weitjens trok mijn naam uit de stapel. Ik ben nu dus de gelukkige eigenaar van twee zakken boilies van dit aasbedrijf.

10 kilo boilies gesponsord door C.C.U.

Tot slot kregen alle aanwezige deelnemers nog een nachtvispas van de Amsterdamse Hengelsport Vereniging. Met een bedankje voor de organisatie van de SKP wedstrijd wil ik dit verslag afsluiten. Ik heb nu al zin in de volgende editie.

Tot later!