2 Mei: 3 Stekken Voer Project deel 4

Zondag 8 april begon ik met mijn 3 Stekken Voer Project op de Vecht. Vijf dagen later viste ik voor het eerst op stek 1. Ik ving toen nog niets. Dat verbaasde me niets. Het was nog vroeg in het jaar, het water was nog maar net boven de 10 graden en ik voerde nog niet zo lang. Gisteravond, ruim twee en een halve week later, was stek 1 opnieuw aan de beurt. Sinds de eerste en ook meteen laatste keer vissen was er hier nu 18 avonden op rij met steeds 250 gram grote Brown Bastard boilies gevoerd. Vol goede moed gooide ik even voor 9-en ‘s avonds beide rigjes op hun plek.

Een meerkoet was net moeder geworden en vermaakte mij door voor mijn neus het kleine pluizenbolletje te voeren. Ook wat stukjes boilie kreeg het mormeltje. Niet van mij natuurlijk. Moeder koet had ervaring en dook ze vakkundig op.

moeder koet voert haar jong.

Ik kende moeders al weer wat dagen. De laatste week kwam het beestje meerdere keren over het water aangerend als ik met mijn zakje boilies verscheen. Ik voerde consequent tegen het donker dus de paar boilies die dat beestje in de schemering nog op at kon nauwelijks effect hebben op mijn voerplek. Erg druk maakte ik me er niet om.

Al snel begon het nu ook te schemeren. De koet verdween en het werd rustig aan de waterkant. Even na half 10 piepte de linker beetverklikker een paar keer. De beetrunner bleef stil dus ik vermoedde brasem. Ik vergiste me. Het was een winde. Net toen ik mijn net wilde pakken om de vis te scheppen spartelde deze nog een keer en schoot los. Met platgeknepen weerhaak en lichte vissen kan dat. Helaas geen vangst en foto dus.

Vol goede moed wierp ik weer in. Het werd nu echt donker en het kon nu elk moment gebeuren. Helaas gebeurde het niet. Tot middernacht ben ik blijven zitten.

Drie uren gevist dus en geen karper. Mijn boilie zat er nog net zo aan als ik deze enkele uren eerder bevestigde. Alleen was het ding iets bleker geworden door het weken in het water.

rig tijdens mijn 3 Stekken Voer Project

Bleke verweekte boilie op een bleek handje

Als ik eerlijk ben was dit toch wel een kleine tegenvaller. Aan de andere kant liggen de 30 ponders natuurlijk niet voor het oprapen.

Een verklaring voor het uitblijven van aanbeten heb ik niet. Ik kan wel speculeren. Gisteren viel er ‘s nachts veel regen en waaide het hard. Hierdoor is het water waarschijnlijk flink afgekoeld. Misschien zijn de vissen dus weer wat passiever? Ik vis vlakbij de kant, hier is het niet heel diep en dus is dat effect waarschijnlijk nog wat sterker. Ik moet gewoon wachten tot het weer wat warmer wordt. Gelukkig duurt dat niet lang.

Na 23 dagen voeren met in totaal ruim 16 kilo boilies, nu vier keer vissen en als resultaat slechts 1 karper kan ik niet tevreden zijn. Aan de andere kant kan ik nu niet opgeven. Eén bijzondere vis kan mijn visjaar al goed maken.

Mijn conclusie is dus dat ik moet doorzetten. Ik blijf gewoon doorvoeren op deze stek. Ik heb vorig weekend nog eens 24 kilo grote boilies gedraaid. Samen met de 6 kilo die ik nog had kan ik nog 2 maanden doorvoeren op deze stek en op de stek waar ik twee weken geleden een 21 ponds schubkarper ving. De woonbootstek is afgevallen en ik heb besloten deze nog niet te vervangen. De 3SVP campagne verander ik tijdelijk in een 2SVP campagne. Ik kan elke stek nu om de 2 weken bevissen in plaats van elke drie weken. De doordeweekse avondjes bevallen me prima. Volgende week dus weer op stek 2.

Komend weekend ga ik met Mike vissen. Op een nieuwe stek. Ik ben benieuwd. Ook daar wordt momenteel gevoerd. In het weekend meer hierover.

Tot later!