2 Juni: Van de nood een deugd

Gisteren is er uitgebreid gevist en veel gevangen. Het karper-visverslag volgt later, daar moet ik nog even rustig voor gaan zitten. Maar nu eerst heb ik een kort snoek-visverslagje voor u. Lees maar met me mee!

Om de dag voer ik tijgernoten en boilies op vier stekjes bij een verbreding in een oud kanaal. En dat twee weken lang. Meestal pomp ik de Zodiac even op voor het voeren maar gisteren besloot ik met de kano te gaan. Deze kan ik een paar kilometer verderop te water laten en vervolgens peddel ik dan naar de stek. Omdat snoekvissen sinds afgelopen weekend weer mag nam ik dit keer mijn snoekhengeltjes mee.

het kanaal

Al kanoënd sleepte ik twee plugjes achter me aan. Twee snoekjes wist ik gisteren zo te verleiden. De eerste ving ik op de heenweg. Tijdens de korte dril sprong deze vis op een gegeven moment uit het water. Halverwege de salto zag ik de plug losschieten uit de bek van de vis. In een reflex schoof ik het net er onder. Binnen! Even later had ik de plug uit het net gepeuterd. Ik wou net mijn camera pakken toen de vis weer sprong. Dit keer uit het net de vrijheid tegemoet. Helaas geen foto dus.

Vlak na het voeren sprong er voor mijn neus een spiegelkarpertje. Een goed teken!

Op de terugweg greep wederom een snoekje de plug. Dit keer vouwde ik het net dicht toen de vis er in zat. Nu dus wel een foto. Zo’n 50 cm was de vis.

snoek-visverslagje

kanaal snoekje op de plug

Na iets meer dan twee uurtjes fietsen, peddelen, voeren, peddelen en fietsen was ik rond 9 uur ‘s avonds weer thuis. Nu moest er nog op karper gevist worden. Daarover morgen meer. Hier alvast een voorproefje.

Rijenkarpern van vore

Eén van de vier vissen van gisteren

Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.