19 Oktober: daar ben ik weer!

Beste website vrienden! Na twee weken met veel gereis en website-stilte ben ik weer in het land. Hoogste tijd om u te informeren over wat er de afgelopen weken op visgebied is gebeurd en wat u de komende weken nog kunt verwachten. Ga er maar even lekker voor zitten!

Allereerst over de afgelopen weken. Tijdens mijn vakantie in Griekenland, gevolgd door twee werkreisjes naar respectievelijk Wenen en München, voorkwam ik al te zware vis-afkickverschijnselen door diverse karpervis-lectuur mee te nemen. Het boek “de dunne lijn” van Luc de Baets zit standaard in mijn koffer. Deze karpervisbijbel kan ik iedereen aanraden. Ik schat in dat ik het boek ondertussen een keer of 5 gelezen heb. Behalve dit boek had ik ook nog een aantal karpervistijdschriften meegenomen. Ideaal om verloren uurtjes mee door te komen. 

op visgebied is er van alles te lezen

poesje op schoot houdt ook wel van een visje

Het boek van Luc de Baets geeft me altijd weer veel inspiratie. Met name het hoofdstuk over tactiek waarin hij beschrijft hoe hij, door gedurende langere tijd regelmatig en gespreid te voeren, een heel water naar zijn hand zet spreekt me aan. Volgend jaar wil ik hier zeker iets mee gaan doen.

Al dat gevoer gaat volgend jaar natuurlijk veel boilies kosten. Ik ben daarom weer eens gaan puzzelen op een nieuw recept. Het doel was om een voor karpers erg aantrekkelijke, redelijk voedzame en niet al te dure boilie te ontwerpen met zo weinig mogelijk ingrediënten. Na weken puzzelen, aanpassen en rekenen ben ik naar mijn mening hierin prima geslaagd. Een smakelijke en redelijk voedzame boilie bestaande uit 7 ingrediënten (incl. eieren) is het resultaat. Het ding kost exact 2 euro per kilo. De ingrediënten zijn ondertussen besteld. Komende week zal ik een testbatch draaien. zodra ik de resultaten daarvan heb zal ik hier meer over vertellen.

De visplannen:

Voor komend weekend staat episode 9 van Project River Dance op de agenda. Hiervoor heb ik een erg leuke locatie op het oog. Vanavond zal ik er voor het eerst gaan voeren. Morgen doe ik dat nog eens dunnetjes over en zondag moet er dan geoogst worden. Een serieuze vispoging vanuit de boot wordt dat. Maandag zal ik daarover berichten. Hopelijk kan ik dan ook wat gewichtig karpervlees tonen.

Met Vismaat Mike heb ik afgesproken de komende weken een ander water dagelijks van wat voer te voorzien. Plan is om daar wekelijks een avondje mee te pakken en zo samen de winter in te vissen. Mike en ik hebben het afgelopen seizoen veel te weinig samen gevist (en gevangen). Hopelijk kunnen we daar nog verandering in brengen. Aanstaande donderdag is de eerste poging. 

Daarna zal in het weekend van 27 oktober deel 10 van Project River Dance volgen. Ook hiervoor heb ik een erg interessante locatie op het oog. Vanaf aanstaande maandag gaat daar dagelijks een lading boilies te water. Een kruising van waterwegen met obstakels moet wel vis gaan opleveren. Het weer lijkt voorlopig ook heel acceptabel te blijven dus ik ben vol goede moed.

De prijsvraag:

Tot slot over de Project River Dance prijsvraag: Op dit moment is de tussenstand in mijn prijsvraag 1: Remon, 2: Tjitske en 3: Pieter. Met 1 vis kan de ranglijst er echter weer heel anders uit gaan zien. Zelf hoop ik nog steeds de 100 kilo te gaan halen. Over twee weken is de apotheose. U kunt het allemaal hier lezen. Kom dus regelmatig even langs. Vanaf nu gaat het weer los! Tot later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.