9 oktober: Vreeland spiegel gematcht

Goedemorgen! Afgelopen week ving ik in het kader van Project River Dance een spiegelkarper in Vreeland. Natuurlijk heb ik zelf even snel een poging gewaagd de spiegel te herkennen tussen de door Weesp uitgezette spiegelkarpers. Ik vond niet meteen 1-2-3 een match en dus deelde ik de vangst ook met Joris Weitjens. Hij ziet vaak in één oogopslag welk type vis het is en in welk archief gezocht moet worden.

Nog dezelfde dag kreeg ik bericht van Joris. Hij had de karper meteen herkend als een zogenaamde Tsjech. Hiervan zijn er in november 2015 door de Amsterdamse Hengelsport Vereniging onder andere 45 uitgezet op de derde Diem bij Amsterdam. Een match was snel gevonden. De vis is nog niet eerder gemeld.

Vreeland karpers

Van deze uitzetting is ondertussen al 1 op de drie vissen teruggevangen. Meerdere vissen hebben ook al de tien kilo bereikt. Dit blijken met ruim 2,5 kilo per jaar snelle groeiers.

Volgens Joris zijn vanuit Vreeland nog niet eerder spiegelkarpers gemeld. Ook bij de AWHB zijn geen vangsten uit Vreeland bekend. Blijkbaar wordt daar verder niet op karper gevist. Of vissers melden hun vangsten niet, maar dat kan er bij mij niet in.

Qua traject dat de vis heeft afgelegd heb ik even de kortst mogelijke afstand gemeten. Dit is ruim 15 kilometer. Hieronder ziet u deze mogelijke route.

Ondanks dat ik in Vreeland een erg lucratieve stek heb ontdekt zal ik er voorlopig niet weer vissen. Ik heb andere plannen. Maar daar weet u alles van. Tot zover weer voor nu. Ik spreek u later weer. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.