19 juni: vissen zonder hengels

Ik ben keihard aan het voorbereiden. Volgend weekend is het SKP-wedstrijdweekend van de Amsterdams Hengelsportvereniging. Dan ga ik proberen een paar Amsterdamse spiegelkarpers te vangen. Met een nieuwe erg ambitieuze voeraanpak ben ik momenteel een stek in Amsterdam aan het voorbereiden. Drie back-up stekken onderhoud ik ook. Just in case. Mocht ik op dag 1 goed vangen dan moet ik wellicht even doorpakken om voor de prijzen te gaan. En als ik deze stekken volgend weekend niet hoef te gebruiken, dan heb ik alvast wat voorbereidend werk gedaan voor de week erna.

Met het mooie weer en de bijbehorende drukte aan het water had ik de afgelopen dagen even geen zin om te hengelen. Overal zie ik weer tentjes met in het groen geklede sujetten. En het stikt van de bootjes. Ik wacht wel tot het miezert. Of tot volgend weekend.

Als alternatieve visgerelateerde activiteit bedacht ik dat ik wel eens kon proberen de oppervlakte karpers te fotograferen. Vorige week maakte ik een paar halfbakken opnames van karpers die mijn brood wel lustten. Met een iets betere camera kon ik wellicht een paar mooie plaatjes schieten. En dat lukte best aardig. Hieronder een serie plaatjes van vissen die dol zijn op witbrood.

Eerst wordt het brood ontdekt door ruisvoorntjes.

Het worden er steeds meer. Ook blankvoorntjes en een stekelbaarsje doen mee.

En dan komen de karpers…

karpers aan het oppervlak karpers aan het oppervlak karpers aan het oppervlakoppervlaktevissen karpers aan het oppervlak

Dit was een selectie van foto’s. Een zwanenfamilie die ook wel brood lustte beëindigde mijn serie. Niet dat de karpers bang waren voor de zwanen, maar de verstoring van het oppervlak maakte het erg lastig nette plaatjes te schieten. Op een gegeven moment pikte de zwaan nog wel even naar een karper toen deze te dichtbij kwam. 

Bovenstaande vissen zwemmen trouwens gewoon in water waar je mag vissen, maar hier een hengel tussen leggen voelde niet goed. Dit was een leuk alternatief. 

Tot snel weer, tussen alle wedstrijdvoorbereidingen door zal ik vast nog wel eens een hengeltje uitgooien. Tot later!

vorige bericht    volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.