18 Mei: Karpervissen op de Vecht en introductie “Sweet 69”

Als langdurig een kleine hoeveelheid boilies voeren niet werkt, wat doe je dan? Inderdaad, je stopt er mee, óf je schroeft de hoeveelheid voer eens flink op. Ik ben overtuigd dat er de afgelopen weken, toen ik dagelijks een kleine hoeveelheid boilies in het water gooide, wel karpers hebben meegegeten van mijn aas. Nu was het zaak om de vissen allemaal tegelijk op mijn stek te krijgen en te houden. Vandaar dat ik ervoor koos veel meer te gaan voeren. 

Tot en met afgelopen zondag voerde ik al een aantal weken dagelijks met 250 gram boilies. Maandag en dinsdag verhoogde ik dat naar ruim 2,5 kilo. Plus daarbij nog eens een kilo of 2 aan gekookte maïs, halibut pellets en gekookte hennep. Woensdag liet ik de mais, pellets en hennep weg, uitsluitend de boilies gingen nog te water. Twee kilo deze keer.

Gisteren, donderdag, moest er geoogst worden. En dat viel vies tegen. Slechts 1 brasem wist ik te vangen. Ik moet daar wel bij vermelden dat ik viste van half 9 tot middernacht. Geen erg lange vis poging dus, maar als de vissen er zijn had ik ze gewoon moeten vangen. Enige vermaak kwam van twee hondsbrutale eksters die de afgelopen dagen ongetwijfeld wat gemorst voer hadden gevonden in het gras langs mijn stek. 

kijk em rondstappen

Op dit moment weet ik het even niet meer met de Vecht. Waar ik vorig jaar vanaf midden mei erg regelmatig karpers ving is het nu een worsteling. Maar ik heb besloten me in die rivier vast te bijten dus ik zet gewoon door. Voor volgende week heb ik alweer nieuwe plannen. Ik duik mijn oude verslagen maar eens in en ga proberen een gemene deler te vinden voor de succesvolle avonden die ik destijds had. En die aanpak ga ik dan maar kopiëren. 

Om al dat gevoer mogelijk te maken heb ik afgelopen week boilies laten draaien. Mijn eigen recept maar door een professionele boilie fabriek. Met twee tonnen met gemengde droge ingrediënten en vier tonnetjes met eierstruif en overige natte ingrediënten arriveerde ik. Twee uur later kon ik twee enorme zakken vol boilies in de auto laden. Op onderstaande foto’s de gedraaide boilies net voor het stomen.

ik kan nu weer langdurig een kleine hoeveelheid boilies voeren

Sweet 69 boilies vlak voor het stomen

De oplettende lezer zal zien dat dit geen bekende oranje of bruine boilie is. Ik heb opnieuw mijn recept onder handen genomen. Na mijn 7de recept, de Spicy Seven, en het achtste recept, de Brown Bastard, is dit recept 9. Een zoetere variant van de Spicy Seven. 60 kilo heb ik laten draaien van dit 9de recept. De “sweet sixty-nine” noem ik hem daarom. Een heerlijk geurend balletje vol smaak en met zo’n 25% eiwit erin. Komend weekend zal deze boilie voor het eerst getest gaan worden. Ik heb er vertrouwen in!

Ik wens u voor nu een fijn weekend en tot later!