14 Mei: 2 stekken voertactiek beëindigd

Terwijl half Nederland gisteravond zijn of haar tijd verspilde met kijken naar boer zoekt vrouw lag ik op mijn onthaakmat aan de waterkant. Mijn 2 stekken voerproject is nog steeds gaande en ik besloot voerplek 1 nog eens te bezoeken. Ruim drie uren heb ik hier getracht een karper te verleiden en toen ik om middernacht inpakte besloot ik dat deze voertactiek op de Vecht, behalve een frisse neus en een leeg hoofd, te weinig oplevert.

Even een resumé van wat de voertactiek inhield: gedurende ruim 6 weken onderhield ik dagelijks een paar voerplekjes op de Vecht met elk 250 gram grote boilies. Iedere week werd één van die stekjes bevist. Ik hoopte met deze tactiek regelmatig binnen relatief korte tijd een grote karper te vangen.

Na 6 keer vissen kan ik concluderen dat dit niet echt werkt. Eén karper ving ik. Vijf keer bleven de karpers weg. Een grote brasem zorgde gisteravond voor de enige actie aan de waterkant. Tenminste als ik moeder meerkoet die ook van de gedekte tafel mee at niet meereken.

resultaat van de voertactiek

62 cm Vecht brasem

Gisteravond heb ik dus ruim drie uur gevist en wederom geen karper gevangen. 

Ik heb besloten te stoppen met deze voerstrategie. De investering en het rendement zijn niet in verhouding. Vanaf nu ga ik weer terug naar de bewezen standaard aanpak. Dat is simpelweg een dag of drie, vier flink voorvoeren en dan kijken wat het oplevert. 

Waarschijnlijk ga ik die oude beproefde voertactiek al snel toepassen. Voor het eind van deze werkweek heb ik namelijk een heel interessante stek op het oog. Een stek waar ik al anderhalf jaar wil vissen maar waarvoor de omstandigheden steeds niet (lang genoeg) klopten. Het lijkt erop dat die omstandigheden voor aanstaande vrijdag/zaterdag ideaal zijn. Ik hoop maar dat Gerrit Hiemstra zijn werk goed heeft gedaan. Misschien dat er trouwens daarvoor ook nog wel een avondje gevist gaat worden. 

U hoort zeker weer van mij! Tot dan!