22 augustus: het lek is boven

Op dit moment werk ik me een slag in de rondte om deadlines op het werk te halen. Ook ‘s avonds en in het weekend zit ik regelmatig te werken en daarom wordt er even wat minder gevist en geblogd. Tot halverwege september zal dit zo blijven. Maar als er gevist wordt komt het wel online. Vandaag daarom wel een update, maar ik houd het kort.

Wie mijn blog gevolgd heeft weet dat ik mijn onderlijntjes een paar keer aanpaste om te proberen minder losschieters te krijgen. De eerste aanpassingen werkten averechts, maar de afgelopen weken, sinds ik weer een paar dingen veranderde, blijven de vissen goed hangen. Van de laatste 11 aanbeten schoot er maar 1 los. Dat begint ergens op te lijken. Afgelopen week kwamen er nog 7 aanbeten bij. Ook die schoten niet los. Eén vis wist de lijn te breken. Niet op brute kracht, dat is vrijwel onmogelijk, maar omdat de lijn onder water iets geraakt moet hebben. De overige 6 kreeg ik in het net. De meeste onthaakten zichzelf in het net terwijl ik de camera pakte en het meetlint klaar legde. Exact zoals ik het wil, tijdens de dril geen losschieters, maar zodra de druk er af gaat valt de haak eruit.

Ik moet nog even melden dat ik deze keer met mijn laatste aanwinst, twee lichte CJW km2 hengels viste. Officieel 2,25 ponds hengels, maar ze voelen meer als anderhalf. Een heel andere ervaring. Ik ben benieuwd wat er gebeurt als er een keer een echt grote vis aan komt…

Ik zal verder aan dit verhaal geen woorden vuil maken. Hier komen de vissen. Niet alle vissen zijn op de kant geweest, een paar schubkarpertjes heb ik in het net onthaakt en meteen weer laten zwemmen.

Als de onderlijntjes zich de komende tijd zo blijven gedragen zal ik binnenkort een keer meer hierover vertellen. Tot later!

De eerste, 66 cm, meteen maar gematcht aan een uitzetter uit Weesp van 2019.

nummer 2, geschat 65 cm, wat een modelletje!

De derde, een torpedo van 80 cm

Nummer 4, een slordige spiegel van 67 cm

De vijfde, typische IJsselmeerschub, in het net onthaakt (~75cm)

En de laatste, nog zo’n schubkarper, zelfde formaat ongeveer.

vorige bericht    volgende bericht

2 gedachten over “22 augustus: het lek is boven

  1. Zo Ate lekker druk dus , De onderlijnen werpen zijn vruchten af en veel aanbeten dus, hier begint de sluisplek te lopen al een aantal mooie vissen gevangen.
    Groet Remon

    • Ah super, ook lekker bezig dus! Ik hoop dat jij je stek voor jezelf hebt! Hier is het zo enorm druk op en rond het water… Van de week maar eens op zoek in de rimboe. Ik heb nog wel wat ideetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.