13 augustus: het nuttige en het aangename

Als je toch met de kano gaat voeren op je karpervisstekken is er natuurlijk niets mis mee om ook even een spinhengeltje en wat rubber mee te nemen. Gisteren deed ik dat. Het nuttige, voeren, met het aangename, vissen, combineren.

Even wat dropshotten is niet alleen leuk vanwege de vangsten. Omdat je met een rekloze lijn vist, met aan het eind een loodje leer je ook nog eens het een en ander over rotzooi op de bodem. Elk hobbeltje is te voelen. Zo weet ik nu dat op de visstek van komend weekend ergens een obstakel ligt. Steeds weer zat mijn lijn daar aan iets groots vast en kwam alleen los door voorbij de plek te varen en de andere kant op te trekken. Daar blijf ik dus uit de buurt als ik hier ga karperen.

Hieronder de visjes die ik wist te haken. Een baarsje dat losschoot zorgde vervolgens dat de hele school mijn aasje met rust liet. Diverse keren zag ik het groepje van vijf baarzen mijn rubber visje volgen maar aanbijten deden ze niet meer.

Nog 1 dag en dan wordt er weer op karper gevist. Ik heb er zin in! Tot later!

vorige bericht    volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.