13 April: “Scheiße!”

Als er gevist wordt komt er een verslag. Niet alleen succesverhalen komen online, ook als het even niet lukt vertel ik dat. Dit geeft een veel reëler beeld van de investeringen en de resultaten. Vandaag dus weer een visverslag want ik heb gisteravond een poging gewaagd in Muiden. Lees verder voor het verslag.

Eerst natuurlijk even een klus-update. Het eerste ledikantje zit weer strak in de lak. Uren schuren en schilderen hebben geresulteerd in een zo goed als nieuw bedje.  Aan het tweede ga ik vandaag beginnen.

links zoals ze waren, rechts zoals de eerste nu is.

Verder is er ook weer gematcht. Dit keer heb ik een Weesper vis weten te matchen aan twee vangstfoto’s. Een karper, in 2015 uitgezet op het Amsterdam Rijnkanaal bij Nigtevecht, zwom in 2017 een kilometer of 10 noordelijker rond en werd daar 2 keer gevangen. Dat brengt het totaal alweer op 7 matches van 5 verschillende vissen dit jaar. Ieder jaar probeer ik weer het record van het vorige jaar te verbeteren. Dit geldt trouwens niet alleen voor het matchen maar ook voor mijn vangsten. Hieronder een overzichtje van de aantallen karpers die ik in voorgaande jaren wist te vangen. Er zit nog vooruitgang in, maar ik moet aan de bak!

karpervangsten in voorgaande jaren

Dit jaar staat de teller nog op nul. Daar moet verandering in komen en dus ging ik gisteravond gewapend met mijn hengels naar Muiden. Wellicht dat ik bij de sluis een karpertje kon haken. Tot mijn ergernis lag het daar echter vol boten. Driewerf shit!

het ligt vol boten

In een klein gaatje tussen de boten heb ik toch enkele uren mijn best gedaan een vis te verleiden. Verder dat wat gepiel door brasemvolk kwam ik niet. Dieptepunt van de avond was een merel die het nodig vond zich boven mijn hoofd te defeceren. In gewone mensentaal: het beest scheet op me. 

The Bastard recht boven me

zijn warme bijdrage, gelukkig was het een schampschot.

Weer drie en een half uur gevist en opnieuw bleef het net droog. Dat is dan weer een voordeel. De komende dagen ga ik twee voerplekjes opstarten. Zo heb ik altijd een alternatief bij de hand mocht een stek bezet blijken. Ik wil van die nul af. Ik hou op de hoogte! Tot later!

Vorige bericht      Volgende bericht

 

2 gedachten over “13 April: “Scheiße!”

  1. Hoi Ate, alweer druk met vissen en klussen zie ik die eerste karper komt vanzelf wel. Ik ben zelf ook weer begonnen sinds vorige week 3 x gevist 1 karper.
    Succes!
    Groet Remon

    • Ha Remon, jij bent er vroeg bij dit jaar! De eerste al weer binnen? Lekker begin. Ik hoop dat er nog vele mogen volgen! Liefst ook een paar grote spiegels! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.