12 augustus: trollen met de kano

Hoi! Terwijl een hittegolf ons land teistert schrijf ik een verslagje over het snoekvissen van vorig weekend. Snoekvissen is meer een activiteit voor het najaar en winter, maar ook in de zomer is er prima een visje te vangen. Een aantal uren kanode ik op zaterdag op de Vecht. Het was aangenaam weer voor de kano, een graad of 25 en niet te veel wind. Onder een dikke laag zonnebrand factor 50 was het heerlijk peddelen! Links sleepte ik een levensecht rubberen visje mee, rechts een driftig schuddend plastic plugje. Lees verder voor het foto- en filmverslag.

Allereerst wil ik even het kunstaas introduceren. De Savage Gear 4D Line Thru Roach van 18 centimeter ziet er als volgt uit.

En als je het ding door het water trekt zwemt het als een levensecht visje.

Dit visje trok ik links van de kano langs het riet. Met een gram of 10 lood ervoor duikt de vis zo’n 75 cm.

Aan de andere kant van de kano viste ik met de Spro Ikiru Shad 7cm Long Lip. Dit plugje ziet er als volgt uit.

De haken van het plugje zijn niet origineel meer. Nu en dan moet je er wel eens één kapot knippen zodat een snoek zonder onnodige schade weer verder kan zwemmen.

Als dit plugje door het water wordt getrokken ziet het er als volgt uit.

Het plugje duikt ruim anderhalve meter. Dat is ook de reden dat ik deze aan de diepere kant van de kano meesleepte op een meter of 5 uit het riet. In beide gevallen koos ik voor de kleur ‘Fire tiger’. Het water is niet verschrikkelijk helder dus een beetje opvallend kunstaas mag wel. Later in het jaar zal ik misschien voor iets meer natuurlijke kleuren kiezen.

Het was dus heerlijk peddelen op de Vecht en nu en dan werd de rust verstoord door een aanbeet. Maar liefst 9 snoeken haakte ik op de heenweg. Acht daarvan op het plugje, maar de grootste kwam op het rubber. Een paar foto’s kan ik u wel tonen.trollen met de Spro Ikiru Shad long lip

De vissen waren, zo schat ik, tussen de 45 en 65 centimeter lang. Geen echt grote dus. Misschien dat ik daarvoor op andere plekken of andere tijden moet vissen. Of dat echter verstandig is nu het water zo warm is vraag ik me af. 

Op de terugweg viste ik trouwens met twee rubberen Savage Gear rubberen visjes en toen kwamen er helemaal geen aanbeten meer. Dit betekent echter niet dat het plugje meteen zoveel beter is. Ik viste immers net wat dieper met het plugje en deze is ook een stuk kleiner. Daarnaast viste ik maar 1 keer en is het dus een moment opname. Te veel variabelen om een keiharde conclusie te trekken. Wel is duidelijk dat het plugje in de smaak viel en het is vast geen toeval dat de grootste vis de rubberen Savage Gear vis pakte.

Wordt vervolgd, tot later!

vorige bericht    volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.