1 Mei: Combi-rig vangsten van de Vecht

Hoi. Ik loop achter met mijn visverslagen. Er is ondertussen al weer twee keer gevist en de vangsten stapelen zich op. Morgen ga ik ook weer een aantal uurtjes op jacht. Hoogste tijd dus om een en ander met u te delen zodat de informatie niet te veel achterhaald is. Vandaag daarom het eerste verslag van drie op een rij.

Woensdagavond had ik meer zin in vissen dan in Champions League voetbal en heb daarom mijn voerstek op de Vecht met een bezoek vereerd. Tegen beter weten in voer ik hier nu al een maand dagelijks wat van mijn bruine boilies. Een paar handjes pellets gaan ook dagelijks te water. Er komt vanzelf een keer een vis langs en die ga ik dan vangen. 

Vangsten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Bij terugbladeren in mijn online blog kan ik precies nagaan wanneer ik op deze Vecht stek succesvol ben geweest. Het valt me op dat ik op vrijwel alle foto’s, waarop ik op deze stek met een vis poseer, een t-shirt draag. Nu kan ik natuurlijk mijn jas thuislaten en in t-shirt gaan vissen maar ik vermoed dat het net iets anders zit. Dit is meer een plek voor warmere dagen. Dat ik desondanks hier blijf voeren en vissen heeft meer te maken met hopen op een toevalstreffer. Zoals mijn 30-plusser van twee jaar geleden op deze stek. Dat was begin april en het was toen stervenskoud. Zoiets hoop ik weer mee te maken.

Afgelopen woensdagavond zat ik om 8 uur ‘s avonds aan de waterkant te hopen op die geluksvogel die mijn net even van binnen mag bekijken. Aan beide hengels zo’n bruine boilie die ik nog geen officiële naam gegeven heb. Boilie zonder naam noem ik hem daarom maar even voor het gemak. Omdat de bodem hier vrij schoon is vis ik met een combi-rig, samengesteld uit een stukje vrijwel onzichtbaar fluorocarbon, een stukje soepele braid en een haakje maatje 8. Wat putty rond het knoopje zorgt dat het mooi strak op de bodem ligt.

combi-rig

mijn BZN combi-rig voor deze stek

Al met al heb ik tot bijna 11 uur gevist, bijna drie uren dus, en in die tijd ook drie vissen gevangen. Helaas zat daar geen karper bij.

De eerste aanbeet was van een dikke winde. Hieronder het bewijs.

Winde van de Vecht

Ik vond het beestje nogal rond overkomen. Een 30 dagen dieet van vette vismeel boilies doet de windes goed blijkbaar.

Even later beet een brasem. Altijd fijn als het haakje perfect zit. Ook bij een brasem.Het weerhaakloze haakje gleed er zo uit toen ik de haak pakte en het minuscule gaatje was meteen dicht. Ook de brasem mocht even op de mat en op de foto. 

Brasem van de Vecht

Even later ving ik nog een brasem, maar deze heb ik in het water onthaakt. Dit keer geen foto dus.

Om 23.00 uur werd ik weer opgepikt. Wederom geen karper dus op deze stek. Ik blijf desondanks gewoon voeren. Het kost me te weinig energie om hiermee te stoppen. Misschien dat ik komende week gewoon weer een avondje hier ga zitten. Voor wat betreft verslag 1 heb ik nu alles wel verteld. Morgen verslag 2. Ik spreek u dan weer. Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.